Νέος γύρος εσωτερικών αναταράξεων για τους ΑΝΕΛ

Νέος γύρος εσωτερικών αναταράξεων για τους ΑΝΕΛ

«Αν κάποιος από τους ΑΝΕΛ παραβιάσει την απόφαση δεν εχει θέση στους ΑΝΕΛ» διαμηνύει ο Πάνος Καμμένος - «Είμαι 50-50 για το αν θα ψηφίσω και δεν πρόκειται να παραιτηθώ» απαντά ο Πανωγιώτης Μελάς 

Νέος γύρος εσωτερικών αναταράξεων για τους ΑΝΕΛ
Σε νέο γύρο ισχυρών εσωτερικών αναταράξεων εισέρχεται το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το κρίσιμο συνέδριο τους και πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέες αποχωρήσεις από την ήδη «μαδημένη» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος μετά τα περί πολιτικών «αποκεφαλισμών» σε περίπτωση που κάποιος ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας έσπευσε να στείλει νέο ξεκάθαρο μήνυμα προς την πτέρυγα εκείνων που αμφισβητούν τις αποφάσεις του καλώντας τους να παραιτηθούν και να παραδώσουν την βουλευτική τους έδρα.

Την ίδια ώρα ωστόσο ο κ. Παναγιώτης Μελάς, από τον οποίο και άνοιξε το νέο γαϊτάνι εσωστρέφειας επιμένει πως «είμαι 50-50 να ψηφίσω για Πρόεδρο» και προανήγγειλε στον κ. Καμμένο πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Πιο αναλυτικά ο κ. Καμμένος είπε πως «αν κάποιος από τους ΑΝΕΛ παραβιάσει την απόφαση δεν εχει θέση στους ΑΝΕΛ» ενώ αναφερόμενος στον κ. Μελά σημείωσε ότι «εμάς άλλα μας έχει πει ο Μελάς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι πιέζεται και από τους δημοσιογράφους. Αυτός θα αποφασίσει τι θέλει να κάνει. 'Εχουμε συνέδριο την Κυριακή. Οι ΑΝΕΛ δεν θα αλλάξουμε θέση. Έχουμε σταθερές θέσεις και σταθερή πορεία».  Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εγώ με έναν άνθρωπο που έχω συγκρουστεί πολλές φορές με τον Ανδρέα Ψυχάρη έχουμε τεράστιες διαφορές. Είχε πολύ πιο έντιμη στάση από άλλους. Διαφώνησε και παράδωσε την έδρα του» καλώντας με τον τρόπο αυτό τους βουλευτές του να ξεκαθαρίσουν την στάση τους και σε περίπτωση που αποφασίσουν να πάνε κόντρα στην απόφαση για καταψήφιση οποιουδήποτε προσώπου προταθεί για Πρόεδρος να παραιτηθούν άμεσα. 

Το ίδιο μήνυμα δε απεύθυνε και προς ανεξάρτητους βουλευτές προερχόμενους από την ΚΟ των ΑΝΕΛΛ λέγοντας: «Ή να μην ψηφίσουν ή να παραιτηθούν. Δεν εχουν δικαίωμα με την ψήφο τους να πανε δίπλα στην κυβέρνηση των Μνημονίων». Αίσθηση ωστόσο προκαλεί και το γεγονός ότι επανέλαβε την θεωρία «των βρώμικων μαξιλαριών του συστήματος». «Εχω δεί τα πάντα. Εχω δει ανθρώπους να ορκίζονται και να ορκίζουν τους συναδέλφους τους και την άλλη μέρα να αλλάζουν στάση. Έχω δει το ΣΔΟΕ να μπαίνει στους βουλευτες των ΑΝΕΛ και σε λίγες ημερες να αποχωρούν από τους ΑΝΕΛ. Εχω δει εμφανείς και αφανείς εκβιασμους» είπε χαρακτηριστικά. 
Κλείσιμο

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ στην κατάθεσή του στους εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση περι αργυρώνητων βουλευτών είπε μεταξύ άλλων «έχω καταγγελία βουλευτού (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) του Κινήματος για προσφορά 3.000.000 ευρώ για να αποχωρήσει από αυτό»

 
«Δεν θα παραδώσω την έδρα μου», απαντά ο βουλευτής
Πάντως, ο βουλευτης των ΑΝΕΛΛ Παναγιώτης Μελάς ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του. «Είμαι 50-50 για να ψηφίσω», είπε και σημείωσε ότι πάνω από τα κόμματα και τα πρόσωπα βάζει το καλό του ελληνικού λαού. Χαρακτήρισε δε απαράδεκτη την άποψη του κ. Καμμένου περί «αποκεφαλισμού» και δήλωσε πως εάν διαγραφεί από τους ΑΝΕΛΛ δεν θα παραδώσει την έδρα του. «Εγώ πήρα τις ψήφους στον Πειραιά, γιατί να δώσω την έδρα;», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε και πως θα συνεργαζόταν και με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν έκρινε ότι θα ήταν για το καλό του ελληνικού λαού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης