Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση τα τελευταία γκάλοπ, στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν πως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση μπορούν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία

Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ
Είναι αισιόδοξοι και δεν το κρύβουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει, αναλύοντας τα τελευταία γκάλοπ, ότι είναι «μία ανάσα από την αυτοδυναμία». Σε non paper που μοίρασε η Κουμουνδούρου το μεσημέρι της Τρίτης επιχειρεί να δώσει κι άλλο αέρα στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνοντας ένα κλίμα άνετης υπεροχής και ένα ρεύμα εκλογικής νίκης, ώστε, προφανώς, να «συγκινήσει» και τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού του προγράμματος από ολοένα και περισσότερους πολίτες. Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιούργησαν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου. Στη συνέχεια, η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ανέδειξε την ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Τα σχετικά στοιχεία δείχνουν, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο με τα πολιτικά ερωτήματα να είναι λιγότερα πιεστικά προς τους πολίτες. Αντίθετα, αυτό που παρατηρείται ξεκάθαρα είναι η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών».

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι «τα νούμερα, σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση. Τόσο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει, όσοι και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης