Τσίπρας: Μίλησε με Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο πριν την επίσκεψη στο Βατικανό

Τσίπρας: Μίλησε με Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο πριν την επίσκεψη στο Βατικανό

Ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την ατζέντα της επικείμενης συνάντησής του με τον Πάπα Φραγκίσκο

Τσίπρας: Μίλησε με Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο πριν την επίσκεψη στο Βατικανό
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους ενημερώσει προσωπικά για τη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τον προκαθήμενο της ορθοδοξίας και τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας την ατζέντα με την οποία πάει στη Ρώμη και συζήτησε μαζί τους τις σχέσεις με το Βατικανό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ζήτησε τη βοήθειά τους για κάποιο θέμα, καθώς το ταξίδι έχει οργανωθεί άρτια.

Θεώρησε όμως ορθό να έχει μαζί τους επικοινωνία, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων, που οικοδομεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκκλησιαστικό παράγοντα, αφού πρόκειται για μια συνάντηση που ασφαλώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για εκείνους.

Η Κουμουνδούρου επιμένει να αναδεικνύει την «ιδιαίτερη συμβολική αξία» που έχει το γεγονός ότι ο Πάπας υποδέχεται για πρώτη φορά έναν Ευρωπαίο αριστερό ηγέτη, που είναι ταυτόχρονα και Έλληνας πολιτικός αρχηγός.
Κλείσιμο

«Είναι αναγνώριση της ευρωπαϊκής αριστεράς, αλλά και της διεθνούς εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνουν.

Προσθέτουν ότι ο Φραγκίσκος είναι ένας Πάπας με σημαντικές διεθνείς παρεμβάσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, όπως για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της κλιματικής αλλαγής και της διαφορετικότητας, ενώ επισημαίνουν και τις πρωτοβουλίες του για το μεταναστευτικό και κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία.

Θυμίζουν ακόμη την έκκλησή του να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, όπως και τις παρεμβάσεις του για ειρήνη στο Ιράκ και την Ουκρανία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης