ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να συμβάλει στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να συμβάλει στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης


ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να συμβάλει στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό
Να συμβάλει στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό κάλεσε την Τουρκία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους την Τρίτη, ο κ. Κούτρας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του νέου Τούρκου Πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα, απηύθυνε έκκληση  
προς τον Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθούν μαζί την Κύπρο, να πάνε πρώτα στο «νότιο μέρος» και μετά στο «βόρειο μέρος», να πιούν ένα τσάι μαζί και να κουβεντιάσουν.

«Η Ελλάδα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου στηρίζει την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι στην Τουρκία εναπόκειται να συμβάλει στην επίτευξη λύσης, «αναλαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες που αφορούν στον πυρήνα του προβλήματος».

«Δηλαδή», όπως εξήγησε, «την ύπαρξη των κατοχικών της στρατευμάτων, το μη σεβασμό, από πλευράς της, των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το συνεχιζόμενο εποικισμό και την αντιπαραγωγική στάση που τηρεί, μέχρι σήμερα, η τουρκοκυπριακή πλευρά στις δικοινοτικές συνομιλίες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης