Αβραμόπουλος: Να επικαιροποιήσουμε το σύμφωνο Γιλμάζ - Παπούλια

Αβραμόπουλος: Να επικαιροποιήσουμε το σύμφωνο Γιλμάζ - Παπούλια

Τη γνώμη και τη συμβουλή του Κάρολου Παπούλια για τα ελληνοτουρκικά ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Αβραμόπουλος: Να επικαιροποιήσουμε το σύμφωνο Γιλμάζ - Παπούλια
Την ανάγκη επικαιροποίησης του συμφώνου Γιλμάζ - Παπούλια, που υπεγράφη το 1988, επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι το «μνημόνιο» Παπούλια - Γιλμάζ αποτελεί μία βάση ασφαλούς συνύπαρξης Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, έχει ωστόσο πολλάκις παραβιαστεί από τους Τούρκους με τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Κλείσιμο
Ακολουθεί αυτούσιος ο διάλογος των κ.κ. Αβραμόπουλου και Παπούλια:

Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, πρώτα απόλα να σας ευχαριστήσω για τη συνάντησή μας.  Θέλω να σας πω ότι σ' αυτό το γενικευμένο ασταθές περιβάλλον και με την κρίση να χτυπάει και την ευρύτερη γειτονιά μας, το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας. Και για την Ελλάδα, πρωτίστως, αλλά και μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε μέσα από την αμυντική διπλωματία να δίνουμε το παρόν ως σταθεροποιητικός παράγοντας.

Ξέρω το ενδιαφέρον σας για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική και πρέπει να σας πω ότι ένα από τα ζητήματα που θα ήθελα να συζητήσουμε για να πάρω και τη γνώμη και τη συμβουλή σας είναι κάτι για το οποίο είχατε βάλει παλαιότερα την υπογραφή σας, το περίφημο σύμφωνο Γκιλμάζ-Παπούλια με τους γείτονές μας, που φέτος το χρειαστήκαμε σαν βάση.  Γιατί, όπως θα σημειώσατε, περάσαμε και μία περίοδο που έπρεπε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και δεν κρύβω ότι μας βοήθησε πολύ, μάλιστα σκεφτόμαστε πώς θα το επικαιροποιήσουμε και θα το αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Ευχάριστα νέα, κύριε Υπουργέ, ιδιαίτερα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων που γνωρίζετε και εσείς, σαν παλαιός διπλωμάτης, ότι είναι ένας παράγοντας ασφάλειας και ηρεμίας για την ευρύτερη περιοχή σε ταραγμένες εποχές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης