Συγχωροχάρτι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορτζίδη

Συγχωροχάρτι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορτζίδη

Μιλάνε για πολιτική δίωξη - Ξέχασαν κιόλας το 13χρονο αγοράκι που χάθηκε από τις εγκληματικές παραλείψεις στο λούνα παρκ στο Ελληνικό - Μιχελάκης: Λουκέτο από τις 30 Ιουνίου σε όσους παιδότοπους δεν έχουν πιστοποίηση ασφαλείας

Συγχωροχάρτι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορτζίδη
Τις εγκληματικές ευθύνες του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη για το τραγικό συμβάν στον υπαίθριο παιδότοπο που κόστιζε την ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι ανέδειξε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υπερασπιστεί τον Δήμαρχο με τους βουλευτές του να  μιλούν ακόμα και για «πολιτική δίωξη»!

Ο υπουργός Εσωτερικών κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος είχε παραχωρήσει την άδεια στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης βάσει του άρθρου 192 του νόμου 3463/2006 από τον Κώδικα Δήμων. Εξήγησε μάλιστα ότι το εν λόγω άρθρο «αναφέρεται σε εκμίσθωση χώρων για επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς και όχι για ψυχαγωγικούς». Πάντως ξεκαθάρισε ότι από τις 30 Ιουνίου και μετά θα κλείνουν όσοι παιδότοποι αλλά και λοιποί ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά δεν θα φέρουν το ειδικό σήμα που να πιστοποιεί ότι έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Πέραν αυτών ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να κάνει «μικροπολιτική τακτική» με ένα τόσο τραγικό περιστατικό αν και όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταγγείλει «πολιτικές σκοπιμότητες».
 
Επιπροσθέτως αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης για τα παιδικά ατυχήματα που επικαλέστηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση σύμφωνα με τα οποία το 2012 καταγράφηκαν 777 ατυχήματα στις παιδικές χαρές.

Κλείσιμο
Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να καλύψουν τον έκθετο δήμαρχο υποστηρίζοντας ότι η επίθεση που δέχεται οφείλεται στις μάχες που έδωσε ο ίδιος κατά της διαπλοκής. Ο Στάθης Παναγούλης ανέφερε ότι ο δήμαρχος τα έβαλε με τους νονούς της νύχτας. «Δεν υπάρχουν ευθύνες στο πρόσωπο του Χρήστου Κορτζίδη ενδεχόμενα και πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιοι έπρεπε να ελέγχουν το λούνα – παρκ. Ενδεχόμενα, να υπάρχουν υπηρεσίες του δήμου. Να αποδοθούν εκεί οι ευθύνες» υποστήριξε ο βουλευτής και συνέχισε: «Η διαπλοκή ασχολήθηκε επί 10 μέρες με τον Χρήστος Κορτζίδη και δεν ασχολήθηκε τυχαία. Ασχολήθηκε γιατί είναι ο δήμαρχος που πάλεψε για την παραλία και τα έβαλε με τους νονούς της νύχτας, τα "μπουζουκομάγαζα" και τους μπράβους. Τώρα, θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση για το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η κυρία Λίτσα Αμανατίδου υποστήριξε ότι «ο Χρήστος Κορτζίδης που δίνει χρόνια μαζί με κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, μια μάχη με τα μεγάλα συμφέροντα και τα γνωρίζετε εσείς πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Χρησιμοποιείτε παραμονή των εκλογών αυτό το περιστατικό για να χτυπήσετε το Χρήστο τον Κορτζίδη. Πέστε μου σε ποιες άλλες περιπτώσεις συζητήθηκε η παραίτηση; Πείτε μου ποιος είναι ο έλεγχος που έχει γίνει σε όλη την Αττική, διότι δεν έχει δώσει για το 2013 καμία άδεια η αποκεντρωμένη διοίκηση για λούνα παρκ, ειδικά για τα φουσκωτά και για το 2014 έχει δοθεί μόνο μια άδεια στη Φυλή. Άρα νομίζουμε ότι αυτή η πολιτική δίωξη πρέπει να σταματήσει εδώ. Να υπάρχει ένα άλλο πλαίσιο που θα κάνουμε τη συζήτηση. Πραγματικά η αγωνία η δική μας είναι, όπως και του ίδιου του Δημάρχου του Χρήστου Κορτζίδη, πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Η Αφροδίτη Σταμπουλή έφτασε στο σημείο να συγκρίνει το θάνατο του 13χρονου με την απώλεια των τριών φοιτητών που πέθαναν από ασφυξία εισπνέοντας μονοξείδιο από μαγκάλια.

Από την άλλη ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι «Ο κ. Κορτζίδης είναι μέλος ενός πολιτικού φορέα ο οποίος για κάθε πολιτική ενέργεια η οποία και καταλήγει και στα παιδία προπηλάκιζε και προπηλακίζει πολιτικούς με κριτήριο -τι κάνετε στα παιδιά μας-. Δεν συμφωνώ με το επιχείρημα αυτό και με τη στάση, γιατί αυτή η φωνή είναι μια φωνή δημαγωγίας. Ήρθε η ώρα να το πληρώσει αυτό και δεν δέχεται» και πρόσθεσε «Εγώ δεν λέω αυτά που λένε αυτοί, οι λαικιστές, οι προπηλακιστές, οι βίαιοι, ότι υπάρχει και υποκειμενική ευθύνη και δόλος. Έτσι μας έλεγαν και μας λένε τέσσερα χρόνια. Εγώ λέω κάτι άλλο. Εγώ λέω ότι έχει αντικειμενική ευθύνη, διότι ευθύνεται για τις πράξεις υφιστάμενου του, είτε αντιδημάρχου του είτε διοικητικού υπαλλήλου του δήμου. Λέω, λοιπόν, ότι επειδή έχει αντικειμενική ευθύνη ως προιστάμενος διοικήσεως, έπρεπε να έχει εξαφανιστεί. Και όμως δεν παραιτείται και διεκδικεί και τη ψήφο του ελληνικού λαού και είναι ο αρχηγός του γαλατικού χωριού».

Σε ό,τι αφορά τέλος τον έλεγχο που υφίσταται ο Δήμαρχος για την υπόθεση- πέραν της δικαστικής οδού- ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει ζητήσει από τον Χρήστο Κορτζίδη να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα έως τις 12 Μαίου.  Στη συνέχεια η υπόθεση θα εξεταστεί από τις αρμόδιες επιτροπές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης