Τατσόπουλος: “Αφελής η στάση όλων των κομμάτων στην περίπτωση της Δυτικής Θράκης”

Τατσόπουλος: “Αφελής η στάση όλων των κομμάτων στην περίπτωση της Δυτικής Θράκης”

“Τα κόμματα αγκαλιάζουν τους αλυτρωτιστές μειονοτικούς για ψηφοθηρικούς λόγους” - “Η Τουρκία επιβάλλει τον Παντουρκισμό και επιθυμεί 'Κοσσυφοποίηση' της Δυτικής Θράκης”

Τατσόπουλος: “Αφελής η στάση όλων των κομμάτων στην περίπτωση της Δυτικής Θράκης”
Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, για τη στάση που τηρούν επί δεκαετίες στο πρόβλημα της Δυτικής Θράκης και κυρίως στις αλυτρωτικές τάσεις που συντηρεί η Άγκυρα στον πληθυσμό της περιοχής, απέδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της υποψηφιότητας Σαμπιχά που απεπέμφθη τελικώς από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τατσόπουλος έκανε λόγο για μια αφελή στάση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια αφελή τοποθέτηση εκ μέρους του κ. Χριστόπουλου που καταφέρθηκε εναντίον της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, αλλά και για αφελή, ψηφοθηρική πολιτική την οποία ακολουθούν όλα τα κόμματα εδώ και χρόνια, μη διστάζοντας να “αγκαλιάσουν”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ακόμα και ακροδεξιά στοιχεία που συχνά-πυκνά στέλνει η Τουρκία στη Δυτική Θράκη και τα οποία υπηρετούν την πολιτική της.

Μια πολιτική που έχει χαραχτεί προσεκτικά εδώ και πολλές δεκαετίες, υπεράνω κομμάτων, με στόχο την... “ Κοσσυφοποίηση¨της Δυτικής Θράκης. Ο κ. Τατσόπουλος έκανε λόγο για τον λεγόμενο Παντουρκισμό, που περιλαμβάνει και το κεφάλαιο 'Δυτική Θράκη', με στόχο να γίνει και σε αυτή την περιοχή ένα νέο Κοσσυφοπέδιο, να επιβληθεί εκ των πραγμάτων ένα είδος ανεξαρτησίας που σταδιακά θα οδηγήσει σε αίτημα προσάρτησης της περιοχής στην Τουρκία.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο βουλευτής τόνισε πως επί δεκαετίες η Τουρκία θέλει να περάσει, τόσο στην τοπική, όσο και στη διεθνή κοινή γνώμη το μήνυμα πως η Δυτική Θράκη είναι κατεχόμενη από την Ελλάδα, έχει έναν τουρκικό πληθυσμό που δεν τον αναγνωρίζει μεν η Συνθήκη της Γενεύης, που κάνει λόγο για μουσουλμανικό πληθυσμό, αλλά σε βάθος χρόνου η “πραγματικότητα” θα οδηγήσει στο αίτημα της επιστροφής (!) της περιοχής στην Τουρκία...

“Το επικίνδυνο είναι ότι οι μειονοτικοί θέλουν ένωση με Τουρκία. Όλοι εμείς, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, όλοι, έχουν μια γελεία στάση απέναντι στο θέμα, όλα τα κόμματα αγκαλιάζουν τους ακροδεξιούς ντόπιους και τους αλυτρωτιστές για ψηφοθηρικούς λόγους”, σχολίασε δηκτικά ο κ. Τατσόπουλος.
Κλείσιμο

Ερωτηθείς για το κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξερε όλη αυτή την κατάσταση ο κ. Τατσόπουλος διερωτήθηκε πραγματικά πόσα πράγματα ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση έκανε λόγο για ένα “τρομερό φάουλ”. “Είναι τρομερό φάουλ να πάρεις ένα κορίτσι σαν τη Σουλεϊμάν, να τη βάζεις με βάγια και ωσαννά στο ψηφοδέλτιο και μετά να την βγάζεις επειδή η ίδια δηλώνει ότι δεν είναι τουρκογενής, αλλά τσιγγάνα ρομά. Μόλις μαθαίνεις ότι το είπε αυτό την αδειάζεις, καθαρά για ψηφαλάκια, γιατί σου είπαν ότι αυτή είναι απομονωμένη μέσα στη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δηλαδή δεν θα πάρεις τους τουρκογενείς, που κατεβαίνουν μπετόν αρμέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά στην Ξάνθη. Έχει σαφείς ευθύνες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος.

Ξεκαθάρισε πάντως πως στην περίπτωση της Θράκης εθελοτυφλία έχουν επιδείξει όλα τα κόμματα. “Τα εθνικά θέματα πρέπει να τα έχουμε στο απυρόβλητο. Να έχουμε στα θέματα αυτά μια κοινή ατζέντα”.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον αυτή η ιστορία θα κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ευθέως και ωμά: “Χέ...κα πόση ζημιά θα κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, με ενδιαφέρει πόση ζημιά θα κάνει στην Ελλάδα. Με ενδοιαφέρει πως τον νταβατζή της άλλης πλευράς του Αιγαίου τον ξαναφέρνουμε διαιτητή για να μας πει αυτός ποιό είναι το πιο καλό παιδί στην παεριοχή: ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ...”. ;

Τέλος, στο ερώτημα ποιο κόμμα θα αναδειχθεί νικητής την επομένη των εκλογών απάντησε: “Πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα όρια του στατιστικού λάθους, στο 1% με 2%. Αν είναι οριακή η διαφορά νικητής θα αναδειχθεί ο ενδιάμεσος χώρος, αυτός δηλαδή που θα είναι αναγκαίος για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ψυχολογικά, όποιος είναι πρώτος έστω και με μια ψήφο, θα έχει το προβάδισμα, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για έναν καχεκτικότατο διπολισμό...”

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης