ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ασχολούνται με το ευρωψηφοδέλτιό μας και όχι με αυτό της ΝΔ;

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ασχολούνται με το ευρωψηφοδέλτιό μας και όχι με αυτό της ΝΔ;

«Γνώμονας για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων μας η ανάδειξη των συμμαχιών» απαντά η Κουμουνδούρου στην κριτική

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ασχολούνται με το ευρωψηφοδέλτιό μας και όχι με αυτό της ΝΔ;
Να απαντήσουν στην κριτική που δέχεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις παλινωδίες με την άρνηση του Λάκη Λαζόπουλου και το «κόψιμο» της υποψηφιότητας της ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές της Κουμουνδούρου, επιχειρώντας να «διασκεδάσουν τις εντυπώσεις», προσπαθούν να στρέψουν τη συζήτηση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι τα ΜΜΕ δεν δείχνουν το ίδιο «ενδιαφέρον» για τα όσα παρατηρούνται εκεί.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «πρωτοφανείς συγκρούσεις μεταξύ των κεντρικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος» και υποστηρίζει ότι, όσον αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, από τα μέσα ενημέρωσης «διέφυγαν» τα εξής:

Κλείσιμο
«Κατ' αρχήν, τα καθόλου κολακευτικά σχόλια σχετικά με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι αυτό "υποτιμά τους ψηφοφόρους", ενώ ο κ. Αντώναρος με τη σειρά του κάλεσε να "μαυριστούν" από τους ψηφοφόρους, οι υποψήφιοι "δήθεν τηλεαστέρες", οι "μαϊντανοί", "αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα". Απαντώντας στους επικριτές του πρωθυπουργού, το φιλοσαμαρικό "antinews" τους κατηγορεί ως "πέμπτη φάλαγγα" και ως "μασκαράδες". Οι "ευγενείς" χαρακτηρισμοί που ανταλλάσσονται μεταξύ των στελεχών της ΝΔ συμπεριλαμβάνουν και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, που αναφέρθηκε στο "έγκλημα" Σαμαρά για τα γεγονότα του 1993. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης αποσύνθεσης στην οποία έχει περιέλθει η ΝΔ, το τι συμβαίνει με τις πολλαπλές αυτοδιοικητικές της υποψηφιότητες, όπου σε μια σειρά περιοχών περισσότερα από ένα στελέχη της ΝΔ διεκδικούν δήμους και περιφέρειες, όπως σε Αθήνα, σε Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα. Τελευταίο κρούσμα ο Δήμος Πειραιά, όπου υπουργός της κυβέρνησης στηρίζει την υποψηφιότητα Μώραλη, έναντι του επίσημου χρίσματος του κ. Μιχαλολιάκου».

Και καταλήγουν, οι ίδιες πηγές: «Σε αντίθεση με μια εικόνα εσωκομματικών "φατριών", όπου η καθεμία παλεύει για την εξουσία στο εσωτερικό του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την πολιτική σημασία των επερχόμενων εκλογών για τις ζωές των πολιτών και την πορεία της Ευρώπης. Επιλέγει να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα την ανάδειξη των συμμαχιών που έχει χτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προηγούμενη περίοδο, στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, με βάση την κοινή συμπόρευση σε ένα πρόγραμμα στήριξης της ανάπτυξης και υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης