Κυρ. Μητσοτάκης: Να συζητηθεί η μονιμότητα στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση

Κυρ. Μητσοτάκης: Να συζητηθεί η μονιμότητα στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση

«Δεν είμαι κυνηγός απολύσεων» σημείωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Υπάρχει περιθώριο μείωση προσωπικού στα μεγάλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου

Κυρ. Μητσοτάκης: Να συζητηθεί η μονιμότητα στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση
Την ανάγκη το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο να συζητηθεί στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η νομιμότητα είχε οδηγήσει σε τελμάτωση στο δημόσιο τομέα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος είναι αντίθετος σε αυτή.

Κλείσιμο
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στο θέμα της αξιολόγησης των φορέων και των νομικών προσώπων του δημοσίο λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μείωση προσωπικού αν και απέφυγε να αναφερθεί σε αριθμούς παραπέμποντας στην ολοκλήρωση της εν εξελίξει διαδικασίας αξιολόγησης.

«Δεν είμαι κυνηγός απολύσεων» τόνισε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και παραδέχθηκε ότι οι απολύσεις είναι μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για τις ιδιωτικοποιήσεις διαφόρων τμημάτων του δημοσίου ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι προφανώς δεν πρέπει να πάνε όλα στον ιδιωτικό τομέα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν θα συνεχίσει τις σχετικές διαδικασίες.

Χαρακτήρισε, δε, στέρεη την πλειοψηφία των 153 βουλευτών της παρούσας κυβέρνησης και έκανε λόγο για καλή συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της λειτουργίας της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης