Έντι Ράμα: Οι πρώτες αναρτήσεις μετά τη φιέστα στην Αθήνα - Βαθιά η ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας

Έντι Ράμα: Οι πρώτες αναρτήσεις μετά τη φιέστα στην Αθήνα - Βαθιά η ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας

Ο Αλβανός πρωθυπουργός παρέθεσε συνολικά 69 φωτογραφίες «μιας αξέχαστης αλβανικής ημέρας»

rama-galatsi
Σε δύο αναρτήσεις μετά την προεκλογική φιέστα που διοργάνωσε στο κλειστό του Γαλατσίου το πρωί της Κυριακής προχώρησε στο Facebook ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Στην πρώτη ανάρτηση ο κ. Ράμα έχοντας στο πλευρό του τον τραγουδιστή Νόιζι και την τραγουδίστρια Έρα Ρούσι που άνοιξαν την εκδήλωση στο Γαλάτσι, περιέγραψε το «ευχαριστώ από βάθους καρδίας» για τους συμπατριώτες του που βρέθηκαν στο Γαλάτσι αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «βίωσα σε κάθε κύτταρο τη βαθιά ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας» αλλά στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αλβανία θέλει να προχωρήσει σε μια «νέα πραγματικότητα αδελφοσύνης, ευρωπαϊκής τάξης και ειρήνης με συνεργασία με την Ελλάδα».

rama-anartisi


Κλείσιμο
Στη δεύτερη ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός παραθέτει συνολικά 69 φωτογραφίες «μιας αξέχαστης αλβανικής ημέρας».

📸FotoALBUMI i një dite të paharrueshme shqiptarie🇦🇱🦅❤️

Posted by Edi Rama on Sunday, May 12, 2024


Στην ομιλία του ο Έντι Ράμα έκανε εκτενείς αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν -ειδικά τα πρώτα χρόνια- προς την Ελλάδα, ενώ όπως υποστήριξε, δεν ήρθε για να προκαλέσει. Στην ομιλία του τόνισε, επίσης, ότι παρά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχει συζήτηση για τις συνταξιοδοτικές συμφωνίες με την Ελλάδα.


Η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο κατάμεστο Κλειστό του Γαλατσίου



Ο Έντι Ράμα μπήκε στην αίθουσα υπό τους ήχους του αλβανικού εθνικού ύμνου και καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο που φώναζε «Έντι, Έντι». 

Δείτε βίντεο:

Γέμισε με κόσμο το γήπεδο για την ομιλία Ράμα


Έφτασε στην Αθήνα ο Ράμα: Γέμισε με κόσμο το Κλειστό του Γαλατσίου

Την εκδήλωση άνοιξαν ο τραγουδιστής Νόιζι και η τραγουδίστρια Έρα Ρούσι. Πριν τον Ράμα προηγήθηκαν οκτώ ομιλητές. Ανάμεσά τους η υπουργός Επικρατείας της Αλβανίας Ελίζα Σπυροπάλι, η οποία είπε, μεταξύ άλλων, ότι όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία «η Ελλάδα ήταν εκεί, οι γενναιόδωροι Έλληνες μοιράστηκαν μαζί μας ψωμί και αλάτι».

Μετά την ομιλία του και ερωτηθείς γαι τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας έναν χρόνο μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, ο Έντι Ράμα είπε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει ιστορία για εμάς. Αυτή είναι ιστορία της ελληνικής πολιτικής. Δεν είναι δική μας ιστορία και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με εμάς».

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι που ταιριάζει με τη φανταστική σχέση μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων Ελλάδας και Αλβανίας. Αξίζει να είναι καλύτερες και πρέπει να τους δώσουμε πολύ διαφορετικές πολιτικές» κατέληξε ο Αλβανός πρωθυπουργός μιλώντας στο Star.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d17uuf9y2fcx)


Ειδήσεις σήμερα:

Τι θα γίνει με τη Βόρεια Μακεδονία μετά το φάλτσο της Σιλιάνοφσκα - Τα κενά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Εφοριακοί με scanner στο δρόμο θα «παγιδεύουν» παράνομους οδηγούς - Έως €10.000 τα πρόστιμα

Η υποδοχή του νικητή της Eurovision, η επιστροφή της Σάττι και η χώρα που ενδέχεται να μην ξανασυμμετάσχει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης