Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα απορρυθμιστεί η αγορά φαρμάκου

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα απορρυθμιστεί η αγορά φαρμάκου

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την κατανόησή του προς τους εκπροσώπους του φαρμακευτικού πεδίου

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα απορρυθμιστεί η αγορά φαρμάκου
Συμπαράσταση από τους φορείς φαρμάκου ζήτησε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της φαρμακευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Εξέφρασε την κατανόησή του προς τους εκπροσώπους του φαρμακευτικού πεδίου για τις ανησυχίες τους από τις τυχόν επιδράσεις της πολιτικής στον χώρο τους αλλά τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα απορρυθμιστεί η ελληνική αγορά.
 
«Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες των παραγόντων της φαρμακευτικής αγοράς για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας ουσιαστικά στο κοινό αίτημα των φορέων του φαρμάκου να διατηρηθεί η δημόσια εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη στα 2,25 δισ. ευρώ για το 2014.
 
Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως επισήμανε, «στόχος της χώρας είναι να φτάσουμε στο 1% του ΑΕΠ. Άρα, πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας με τη συμπαράστασή μας στην Κυβέρνηση για να πετύχει τις μεταρρυθμίσεις, να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας και έτσι να αυξηθεί και η φαρμακευτική δαπάνη. Το βέβαιο είναι ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά και θα ρυθμίσουμε την πληρότητα της αγοράς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης