Κουτσούμπας: Η πολιτική των κυβερνήσεων οπλίζει το χέρι των ναζιστών δολοφόνων

Κουτσούμπας: Η πολιτική των κυβερνήσεων οπλίζει το χέρι των ναζιστών δολοφόνων

«Εξομοιώνει τα υποτιθέμενα "δύο άκρα", ταυτίζει τον ριζοσπαστισμό, την πρόοδο, με τον σκοταδισμό και την αντίδραση», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Η πολιτική των κυβερνήσεων οπλίζει το χέρι των ναζιστών δολοφόνων
Σκληρή επίθεση από τα Προπύλαια εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «το δεν έπεσε ούτε θα πέσει ποτέ στην πολιτική παγίδα να δείχνει ως ενόχους μόνον κάποιους υπουργούς και βουλευτές, ή συλλήβδην τους 300 της Βουλής, ή μόνο τη 'δεξιά", να καλεί σε "δήθεν δημοκρατικό μέτωπο" αντιλαϊκής διαχείρισης των προβλημάτων, με αλλαγή μόνο των ταυτοτήτων των διαχειριστών ίδιων αντιδραστικών πολιτικών, μια πολιτική δηλαδή που χύνει σε τελευταία ανάλυση νερό στο μύλο της ναζιστικής ΧΑ».

«Το ΚΚΕ αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα κατασταλτικά όσο και για τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν εφαρμόσει, στο πλαίσιο μιας πολιτικής «που οπλίζει το χέρι των ναζιστών δολοφόνων, εξομοιώνει τα υποτιθέμενα "δύο άκρα", ταυτίζει τον ριζοσπαστισμό, την πρόοδο, με τον σκοταδισμό και την αντίδραση», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι μεμονωμένες αυθόρμητες ενέργειες κάποιων αγανακτισμένων ανθρώπων, νέων και όσων μπορεί να παρασύρονται προσωρινά «δεν έχουν καμία σχέση με τον συντονισμένο οργανωμένο ρόλο των διαφόρων ναζιστών φασιστοειδών και λοιπών, που τις περισσότερες φορές θυμίζουν σχεδιασμό στρατιωτικού επιτελείου, άσχετα πώς εμφανίζονται, με τη μάσκα του δήθεν αναρχοαυτόνομου, του δήθεν αντιεξουσιαστή, του δήθεν αντισυστημικού. Στο βάθος και στην ουσία πρόκειται για τον ναζισμό- φασισμό προσωποποιημένο».

«Ευθύνη επωμίζονται δυνάμεις πολιτικές που χαϊδεύουν αυτιά, που από πολιτικό τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό, όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν σηκώσει σκόνη για να κρύψουν ότι όλα αυτά δεν προσφέρουν εναλλακτική λύση στο λαό και τη νεολαία, απλά συντηρούν το ρόλο τους ως δύναμης ανάσχεσης του πραγματικού ριζοσπαστισμού, ρόλο που έχουν αποδεχθεί μέσα στο σύστημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ακόμη ότι οριστικό τσάκισμα του φασισμού-ναζισμού, ανεξάρτητα από τις κομματικές μορφές που παίρνει, θα γίνει με την εξάλειψη της μήτρας που τον γεννά, του καπιταλισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης