PROTOTHEMA

Πολιτική

Νέο στρατηγείο με υπουργική θέα

Το Φρούριο της Χρυσής Αυγής

Το Φρούριο της Χρυσής Αυγής

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και περιορισμένη πρόσβαση στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου στο νέο κτίριο του κόμματος στη λεωφόρο Μεσογείων, απέναντι σπό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...

Απόρθητο φρούριο θυμίζουν τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων και Μιχαλακοπούλου, απέναντι από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Σχολή της Αστυνομίας. Ο πέμπτος όροφος του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του γενικού γραμματέα κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, αποτελεί κυριολεκτικά απαγορευμένη ζώνη, υπό την προϋπόθεση πρόσβαση να έχουν μόνο πρόσωπα της «απολύτου εμπιστοσύνης».

Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν να μπει λουκέτο στη Χρυσή Αυγή, με το ΠΑΣΟΚ να πρωτοστατεί, το ακροδεξιό κόμμα πέρασε στην αντεπίθεση με τη λειτουργία υπερσύγχρονου «στρατηγείου» στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις εγκαταστάσεις άλλων κομμάτων. Η νέα έδρα του κόμματος στεγάζεται σε πενταώροφο κτίριο, που μίσθωσε πρόσφατα η Χρυσή Αυγή, απέναντι ακριβώς από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο  γενικότερης αναδιοργάνωσης.

Οπως, μάλιστα, λέει στο «ΘΕΜΑ» ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Ηλίας Κασιδιάρης, τα μισθώματα καλύπτονται από μέρος της κρατικής επιχορήγησης και τις αποζημιώσεις των 21 βουλευτών, αλλά και από εισφορές μελών,  ενώ επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κτίριο λόγω... γεωγραφίας. «Θεωρούμε την περιοχή το πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας και γι’ αυτό επιλέξαμε το συγκεκριμένο κτίριο», λέει ο κ. Κασιδιάρης.

Στον πέμπτο όροφο του κτιρίου, με τη  γυάλινη πρόσοψη, στεγάζονται  το γραφείο του  κ. Μιχαλολιάκου, της γραμματέως του, καθώς και μια μικρή αίθουσα συσκέψεων. Χαρακτηριστικό είναι πως το γραφείο του «αρχηγού», όπως τα μέλη και στελέχη του κόμματος αποκαλούν τον κ. Μιχαλολιάκο, διαθέτει θέα προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Ο έλεγχος στην είσοδο των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής είναι αυστηρός από τους άνδρες ασφαλείας. «Είμαστε στόχος και λαμβάνουμε τα μέτρα μας», λέει ο βουλευτής κ. Ηλίας Κασιδιάρης

Τα μέχρι πρότινος γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Δηλιγιάννη, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και θα απευθύνονται κυρίως στους ψηφοφόρους του κόμματος που θέλουν να έρθουν σε επαφή με στελέχη του ακροδεξιού σχηματισμού.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και σχολαστικά καθ’ όλο το 24ωρο. Ολοι όσοι εισέρχονται στο εσωτερικό του κτιρίου καταγράφονται από τους άνδρες ασφαλείας, που είναι και μέλη του κόμματος, για να εφοδιαστούν στη συνέχεια με μια κάρτα επισκέπτη, με την οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους ορόφους. Για όποιον θελήσει να προσεγγίσει το γραφείο του κ. Μιχαλολιάκου, θα πρέπει προηγουμένως να έχει δοθεί έγκριση από τον ίδιο, αφού εκεί μπορούν να κυκλοφορούν μόνο εκείνοι στους οποίος έχει τυφλή εμπιστοσύνη. Οι ενδείξεις στις σκάλες που οδηγούν στον πέμπτο όροφο θυμίζουν απαγορευμένη ζώνη.

«Τηρούμε απόλυτα τους κανόνες ασφαλείας, αφού η Χρυσή Αυγή αποτελεί στόχο όχι μόνο του πολιτικού συστήματος, αλλά και των τρομοκρατών, γι’ αυτό τα πάντα ελέγχονται εξονυχιστικά», λέει ο κ. Κασιδιάρης.
Η μετακόμιση της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο του κόμματος, κ. Πάνο Σκουρλέτη, να θέτει δημόσια το ερώτημα για το πού βρήκε τα χρήματα ο κ. Μιχαλολιάκος προκειμένου να μισθώσει τα νέα «πολυτελέστατα», όπως τα χαρακτήρισε, γραφεία, αφήνοντας αιχμές πως πίσω από τη Χρυσή Αυγή υπάρχουν συγκεκριμένοι κύκλοι κεφαλαίου που την ενισχύουν.

Συνδικαλιστικό εγχείρημα με ταξιτζήδες

Θέλουν μόνο Ελληνες οδηγούς ταξί και όσον αφορά στους επιβάτες μόνο τουρίστες, εάν είναι αλλοδαποί. Ο «Λαϊκός Σύνδεσμος  Ιδιοκτητών Ταξί» είναι ο πρώτος συνδικαλιστικός φορέας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήδη προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, λόγω των ρατσιστικών δηλώσεων που κάνουν τα μέλη του. Με εντολή του κ. Μιχαλολιάκου, το πρώτο συνδικαλιστικό  εγχείρημα του ακροδεξιού κόμματος ανέλαβε να υλοποιήσει ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γιάννης Λαγός, που διοργάνωσε την πρόσφατη ιδρυτική συνδιάσκεψη του συνδικαλιστικού κλάδου των οδηγών ταξί.  
«Ηταν μια πρωτοβουλία ιδιοκτητών ταξί που σιχάθηκαν τις σημερινές συνδικαλιστικές παρατάξεις και ζήτησαν τη βοήθεια και τη στήριξή μας. Υπάρχει ήδη μεγάλη ανταπόκριση και είμαστε αισιόδοξοι πως ο “Λαϊκός Σύνδεσμος  Ιδιοκτητών Ταξί” θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, προκαλώντας αίσθηση», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Λαγός, συμπληρώνοντας ότι «οι συνδικαλιστικές μας κινήσεις δεν πρόκειται να στραφούν κατά άλλων κοινωνικών τάξεων και του κοινωνικού συνόλου και ασφαλώς θέλουμε ελληνικά ταξί, με Ελληνες ιδιοκτήτες και οδηγούς, για Ελληνες επιβάτες».Θέα προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει το γραφείο του γενικού γραμματέα
του κόμματος κ. Νίκου Μιχαλολιάκου


Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής και του συνδικαλιστικού της φορέα μπαίνουν οι μετανάστες, νόμιμοι ή μη, πολλοί από τους οποίους σήμερα εργάζονται ως οδηγοί ταξί στην Αθήνα.

«Εμείς στη Χρυσή Αυγή θεωρούμε πως ελάχιστοι είναι οι νόμιμοι μετανάστες, αφού η συντριπτική πλειοψηφία αυτών εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα και στην πορεία παράνομα νομιμοποιήθηκε με κυβερνητικές αποφάσεις», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Ευάγγελος Μπαρμπούρης, ιδρυτικό μέλος του «Λαϊκού Συνδέσμου ιδιοκτητών Ταξί» της Χρυσής Αυγής. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Manos D26/01/201302:06

Manos Daskalakis Γνωρίζω ότι σήμερα στην Ελλάδα, πολλοί άνθρωποι αλληλοκατηγορούνται (ως αποτέλεσμα της πολιτιστικής στάσης) και αυτοί που κατηγορούνται έχουν κάποιον άλλον να κατηγορούν και η ίδια ιστορία συνεχίζεται... Έως τη στιγμή που ένας θαρραλέος "ηγέτης" εμφανίζεται! Η χώρα περνά φοβερές καταστάσεις. Κακά τα ψέματα Οι αιτίες και οι αίτιοι πρέπει να επισημανθούν. Έχουμε θανάτους! Φίλε! Η συναίσθηση της ενοχής των κυβερνόντων, τους κάνει να φοβούνται ακόμα και το γάβγισμα του μικρού αδύναμου κουταβιού, και κοιτούν να φύγουν. Κλείστε της πόρτες εξόδου από τη χώρα και στους 153 σημαδεμένους πολιτικάντηδες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Γίνε μπροστάρης στον αγώνα της Χρυσής Αυγής στο να ξεβρομίσει τον τόπο Άφησε κατά μέρος τον Χίτλερ και τη χούντα του Παπαδόπουλου Μακάρι να ζούσαν!

Απάντηση
Mordy The Fox13/01/201313:18

Καποιος ειπε για κατι αγωνιστες του '21 και γτια ορθογραφια...Μεγαλε,ο Κολοκοτρώνης μίλαγε αλβανικά,ο καραισκάκης ήταν πιό μαύρος απο τους μαύρους που πουλάνε σιντί και οι μισοι "αγωνιστες" του '21 ηταν απο αγγλια γαλλια ρωσια,εξυπηρετωντας τα συμφεροντα της χωρας τους που ΣΗΜΕΡΑ βλεπουμε ακριβως ποια ηταν αυτα.

Απάντηση
Αρχάγγελος προς Πατριωτη10/01/201302:41

Πατριωτη σου βγαζω απλα το καπέλο , ξερω πως θα διαφωνησουμε σε πολλα μια και προερχομαι απο αλλο χωρο, ομως θα χαρω να ξανασυναντηθουμε σε καποιο σχολιο γιατι η ικανοτητα σε επικοδομητικο διαλογο ειναι προφανης. Για μένα μια φωτισμένη δεξια με πατριωτική προοδευτικη σκεψη και μορφωτικο επιπεδο ειναι οτι καλητερο θα μπορουσε να συμβει σε μια χωρα σε συνεργασια με αλλες προοδευτικες δυναμεις. Σ ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να γραψεις

Απάντηση
ο ναζισμος ειναι παρελθον09/01/201311:53

Δεν ειναι ελληνας αυτος που στηριζει το ναζισμο που τοσο κακο εχει κανει στην χωρα μας.Η χα οπως κι ολα τα ναζιστικα κομματα παιζει το ρολο του δυχασμου της ελληνικης κοινωνιας.Αυτοι που ψηφιζουν χα ειναι προφανες οτι το κανουν απ αντιδραση στην πολιτικη ξεπουληματος της χωρας και ενα μικρο ποσοστο ειναι απομειναρια των ναζι.Μια ειναι η αλήθεια,καμια πολιτική προταση υπερ του λαου δεν εχει εκφραστει απ τη χα,που ομως ετρεξε να ψηφισει κατα της φορολογισης των εφοπλιστων λεγοντας οτι εκανε λάθος.Το κατωτατο μορφοτικό επίπεδο των βουλευτών της ειναι ενδεικτικό της πολιτικής ασχετοσυνης που διέπει την κοινοβουλευτική ομάδα της χα.Αν μερικοί νομίζουν οτι με τους τραμπουκισμους σ αδύναμους μετανάστες θ αλλάξει η οικονομική κατάσταση της χώρας,ειναί γελασμένοι.Ας αντιληφτουν οτι το μεγαλυτερο μέρος του ελληνικου λαου μισει το ναζισμο και η ναζιστικη χα θα τους βρει μπροστα της

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία