PROTOTHEMA

Πολιτική

«Για μια Αριστερά που δεν θα ανατριχιάζει μπροστά στην ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης»

Ακολουθούν τον Κουβέλη πρώην στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθούν τον Κουβέλη πρώην στελέχη  ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

«Αποφασίσαμε στις ερχόμενες εκλογές να στηρίξουμε τη Δημοκρατική Αριστερά, προσδοκώντας ότι θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής να αναλάβει τις τύχες της χώρας μας και να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης», αναφέρει η δήλωση στήριξης της ΔΗΜΑΡ

Τη συμπόρευση με τη Δημοκρατική Αριστερά στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε το κόμμα σε συνέντευξη που δόθηκε, παρουσία του προέδρου του Φώτη Κουβέλη.

«Αποφασίσαμε στις ερχόμενες εκλογές να στηρίξουμε τη Δημοκρατική Αριστερά, προσδοκώντας ότι θα συμβάλει στη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής να αναλάβει τις τύχες της χώρας μας και να την οδηγήσει και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης», αναφέρει η δήλωση στήριξης της ΔΗΜΑΡ, την οποία υπογράφουν οι: Παύλος Αθανασόπουλος, Νίκος Αργυριάδης, Σωτήρης Βαλντέν, Σπύρος Βάρελης, Στέφανος Διαμαντής, Κλειώ Ευαγγελάκου, Μιχάλης Κυριακίδης, Λέλα Κωστούλα, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Νίκος Μπίστης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Πιτουρόπουλος, Ριχάρδος Σωμερίτης, Μάνος Τρανταλίδης, Ηλίας Φιλιππόπουλος και Νίκος Χιωτάκης.

Κοινός στόχος όλων είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά χωρίς «παθητική αποδοχή της παρούσας κατάστασης και των εκβιασμών, που οι κυρίαρχοι συντηρητικοί κύκλοι θέλουν να επιβάλουν στη χώρα, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Πρότεινε έναν «αριστερό ευρωπαϊσμό, που θα αντιστέκεται στις επιθέσεις στο βιοτικό επίπεδο του πολίτη και τα δικαιώματα της κοινωνίας», αλλά και «δεν θα τρομοκρατείται στην προοπτική ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών».
«Θέλουμε να ανταποκριθούμε στην πρόκληση και στην πρόσκληση που μας απευθύνουν οι πολίτες με την αυξανόμενη εμπιστοσύνη τους», είπε o πρόεδρος του κόμματος.

Σε μια μαχόμενη αριστερά, η οποία «δεν θα ανατριχιάζει μπροστά στην πιθανή ανάληψη κυβερνητικής ευθύνης, με βάση ένα πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», αναφέρθηκε ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος επεσήμανε ότι «τα τελευταία χρόνια οι ιδέες μας στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπό διωγμόν».

Η ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε ο κ. Μπίστης, ο οποίος υπήρξε υφυπουργός της κυβέρνησης του Κ. Σημίτη, πρέπει να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης όλων των δυνάμεων που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον δημοκρατικό σοσιαλισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή τη μεγάλη παράταξη της σύγχρονης κεντροαριστεράς.

Υπέρ της συμπαράταξης με τις δημοκρατικές δυνάμεις της Ευρώπης, τάχθηκε ο Σωτήρης Βαλντέν, «με τον Σμίτ (τον Γερμανό, πρώην καγκελάριο) τον Ολάντ (τον Γάλλο σοσιαλιστή ηγέτη) ακόμη και τον Μόντι (τον Ιταλό πρωθυπουργό)» και συνοψίζοντας είπε: «μέσα στην Ευρώπη, κατά της Μέρκελ και με τους αντιπάλους της».

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, που διετέλεσε επί πολλά χρόνια επικεφαλής της ΕΡΤ ανέπτυξε αναλυτικά την οικονομική πολιτική, τονίζοντας ότι η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη. Ότι η ένταξη στην ΟΝΕ επέβαλε μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, αλλά ακόμη και το φθινόπωρο του 2009, αν υπήρχε πολιτική ωριμότητα, θα είχαμε μικρότερο κόστος.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΜΑΧΑΩΝ11/02/201208:36

Τό ...άπάνεμο λιμάνι καί ή πίσω πόρτα...τού Πα.σο.κ ,γιά έντατικά φροντιστήρια, έν "οψει τής ...έπιστροφής...

Απάντηση
ΔΗΜΗΤΡΗΣ09/02/201221:21

Βρωμεροί αρουραίοι ...Τώρα που ο βλαμμένοσ καπετάνιος σας φούνταρε το σαπιοκάραβο το εγκαταλέπετε και πάτε να μεταδώσετε τη χολέρα και τις παλιοαρρωστιες σας σε άλλο...αλλά θα σας κοπέι το σκοινι....

Απάντηση
ΒΑΣΙΛΗΣ09/02/201220:15

Είναι γελοίο. Είδαν δημοσκοπικό θησαυρό κι έσπευσαν. Φώτη πέτα τους στα τσακίδια. Είναι αυτοί που στηρίζαν μια κυβέρνηση που μας έφερε εδώ που είμαστε και θα πάμε ακόμα παρακάτω. Όχι σε πολιτικάντηδες της τρύπιας δεκάρας. Το πλοίο ΠΑΣΟΚ βυθίζεται και τα ποντίκια πήδηξαν πρώτα από το καράβι. Δεν χρειάζονται αυτοί. Υπάρχουν χιλιάδες αξιόλογοι άνθρωποι για να συμπορευτούν μαζί με το κόμμα αυτό. Στον Μπίστη μείναμε; Έξω τα παράσιτα από την πολιτική. Νέοι άνθρωποι με ρηξικέλευθες ιδέες. Όχι σε ανακυκλωμένα υλικά κακής ποιότητας. Όχι στους τυχοδιώκτες της πολιτικής. Αλλιώς το 18% θα είναι απλά και μόνο μια δημοσκοπική φούσκα!

Απάντηση
manos09/02/201220:08

@Παρατηρητης Τι σχεση εχει ο κ. Κουβελης με τον Τσιπρα και τους συγκρινεις? .Υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεταξυ τους. Ο Κουβελης ειναι πολιτικος !

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία