«Δεν μπορεί τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ να μένουν σε εκκρεμότητα»

«Δεν μπορεί τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ να μένουν σε εκκρεμότητα»

Όσο διαπραγματευόμαστε το PSI, δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

«Δεν μπορεί τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ να μένουν σε εκκρεμότητα»
Με δύο φράσεις ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε τόσο για το θέμα των εκλογών όσο και αυτό των εσωκομματικών ζητημάτων του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι:

-         «Η χώρα δεν μπορεί να πάει σε εκλογές όσο διαπραγματεύεται το PSI»

-         «Οι διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ δεν  μπορούν να μένουν σε εκκρεμότητα. Πρέπει να προχωρήσουν με καθαρότητα, ταχύτητα και εντεταγμένα με σαφή κατάλογο προτεραιοτήτων που στην κορυφή έχει την σωτηρία της χώρας»

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο πρωθυπουργός θα αποσαφηνίζει σύντομα το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές όταν διαπραγματευόμαστε το PSI καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες που δεν μου επιτρέπεται αυτή την στιγμή να περιγράψω».  Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε για το «ποιός θα ήθελε να μεταφερθεί για μετά τις εκλογές η λήψη κρίσιμων αποφάσεων που απαιτούν ευθύνη,  συναίνεση και αίσθηση συσχετισμού».

Ο υπουργός ζήτησε από όλα τα κόμματα  να « κινηθούν στο όνομα της σωτηρίας της χώρας και η ΝΔ και ΛΑΟΣ και αυτά που είναι εκτός της κυβέρνησης» και πρόσθεσε με νόημα ότι «όλοι πρέπει να  βάλουν την σωτηρία της χώρας πάνω από κάθε άλλη προσδοκία και φιλοδοξία συλλογική ή ατομική»
Κλείσιμο

Για τα εσωκομματικά

Επιπροσθέτως ο κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε για πρώτη φορά για τις εσωτερικές  διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούν να μένουν σε εκκρεμότητα». Συγκεκριμένα είπε ότι «εκτιμώ ότι εκφράζω το σύνολο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε περιθώρια για  ταλαντεύσεις, δισταγμούς. Όλα όσα πρέπει να γίνουν πρέπει να διασφαλίζουν το μέλλον και την σωτηρία της χώρας και την στήριξη του πρωθυπουργού. Πρέπει να υπάρξουν λύσεις ευρύτατης αποδοχής καθαρές και με ταχύτητα αλλά υπάρχει δυνατότητα να είναι όλα εντεταγμένα σε σαφή κατάλογο προτεραιοτήτων που στην κορυφή θα είναι η σωτηρία χώρας».

Εξήγησε ότι  «οι εσωτερικές λειτουργίες οποιουδήποτε κόμματος και του ΠΑΣΟΚ είναι θέματα θεσμικά και όχι εσωτερικά» και συμπλήρωσε ότι πέραν των ζητημάτων του ΠΑΣΟΚ υπάρχει και αυτό των εκλογών και η «θεμιτή επιδίωξη των κομμάτων να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ειλικρίνεια. Απ’ έξω τα λόγια είναι εύκολα αλλά όταν πρέπει να  πάρεις αποφάσεις δοκιμάζεσαι»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης