Κλίμα απαισιοδοξίας για το PSI μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Κλίμα απαισιοδοξίας για το PSI μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» - Επιτόκιο και συνολική ζημία που θα εγγράψουν οι ομολογιούχοι τα μεγάλα αγκάθια»

Κλίμα απαισιοδοξίας για το PSI μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ
Κλίμα σχετικής απαισιοδοξίας  αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού  χρέους μεταφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, που  κάνουν λόγο για σφοδρή «αντίσταση»  των πιστωτών της Ελλάδας απέναντι στις πιέσεις που τους ασκεί πλέον και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δεχτούν μεγαλύτερες ζημιές στα κρατικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Οι εξελίξεις των  τελευταίων 24ωρων στην - ούτως ή άλλως - σκληρή διαπραγμάτευση, έτσι όπως τις αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg (Διαβάστε εδώ: http://www.bloomberg.com/news/2011-12-21/greece-s-lenders-said-to-resist-imf-pressure-for-further-losses.html
), φέρουν τους πιστωτές να απαιτούν πως τα νέα ομόλογα των 70 δισ. ευρώ που θα εκδώσει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα των υφιστάμενων τίτλων θα έχουν τελικώς κουπόνι της τάξης του 5%. Κι αυτό για να περιορίσουν τις ζημιές τους μάξιμουμ στο 65% σε σχέση με την καθαρή παρούσα αξία των συμμετοχών τους στο ελληνικό χρέος.

Από την πλευρά του  το ΔΝΤ πιέζει τους πιστωτές να δεχτούν  ένα μικρότερο κουπόνι προκειμένου  να μειωθεί το χρέος της Ελλάδας  στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020 κάτι που  αποτελεί και βασικό στοιχείο στη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. της 27ης Οκτωβρίου.

Κλείσιμο
Πάντως μέχρι στιγμής  άπαντες οι εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει ότι τα νέα ομόλογα θα διέπονται από το βρετανικό δίκαιο και ότι οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να έχουν την ίδια αρχαιότητα μετά την ανταλλαγή με το ΔΝΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης