Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μηνύει κατοίκους της Χαβάης για να πουλήσουν τις περιουσίες τους!

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μηνύει κατοίκους της Χαβάης για να πουλήσουν τις περιουσίες τους!

Ο δισεκατομμυριούχος Ζούκερμπεργκ το 2014 είχε αγοράσει 700 εκτάρια γης στο νησί Kauai της Χαβάης, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει την απόλυτη κυριότητα της γης που αγόρασε

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μηνύει κατοίκους της Χαβάης για να πουλήσουν τις περιουσίες τους!
Ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατέθεσε μήνυση εναντίον κατοίκων της Χαβάης σε μια προσπάθεια να τους «διώξει» από τις περιουσίες τους, ώστε να έχει περισσότερο προσωπικό χώρο η οικογένεια του.

Ο δισεκατομμυριούχος Ζούκερμπεργκ
το 2014 είχε αγοράσει 700 εκτάρια γης στο νησί Kauai της Χαβάης, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει την απόλυτη κυριότητα της γης που αγόρασε. Περίπου δώδεκα οικόπεδα γης ανήκουν σε γηγενείς Χαβανέζους ή σε κατοίκους που γεννήθηκαν εκεί.


Κλείσιμο

Οι μηνύσεις του ισχυρού άντρα του Facebook έχουν ως στόχο να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων να τα πουλήσουν σε δημόσιους πλειστηριασμούς, έτσι ώστε να μείνει μόνη ιδιοκτήτρια της γης η οικογένεια Ζούκερμπεργκ.

O Κeoni Shultz, ο οποίος είναι ο συνήγορος του Ζούκερμπεργκ στη συγκεκριμένη υπόθεση δήλωσε με επίσημη ανακοίνωση: «Είναι πολύ συνηθισμένη στη Χαβάη η ύπαρξη μικρών, ξεχωριστών αγροτεμαχίων γης μέσα στα όρια μιας ευρύτερης έκτασης, με τους τίτλους ιδιοκτησίας τους να έχουν κατακερματιστεί ή να έχουν χαθεί με την πάροδο του χρόνου. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι η συνήθης διαδικασία για να ταυτοποιηθούν όλοι οι πιθανοί συνιδιοκτήτες, να εξακριβωθεί το είδος της ιδιοκτησίας και να εξασφαλιστεί ότι, σε περίπτωση που υπάρχουν, ο καθένας θα λάβει το ανάλογο αντίτιμο για το ποσοστό που κατέχει».



Η νομοθεσία της Χαβάης κρίνει ως νόμιμη την κίνηση του Ζούκερμπεργκ, με τους εναγομένους να έχουν στη διάθεση τους είκοσι ημέρες να απαντήσουν στις αγωγές.

Αυτή δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που απασχολεί τα μέσα ο Ζούκερμπεργκ και η χαβανέζικη περιουσία του, καθώς όταν ο δισεκατομμυριούχος άντρας έχτισε ένα τείχος γύρω από την ιδιοκτησία του, οι ντόπιοι είχαν ξεσηκωθεί, τονίζοντας πως τους στερούσε τη θέα του ωκεανού.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης