Αστέρια που έφυγαν νωρίς

Αστέρια που έφυγαν νωρίς

Απασχόλησαν τόσο με τη ζωή τους, αλλά ο θάνατός τους, τους έκανε θρύλους

Αστέρια που έφυγαν νωρίς
«Έφυγαν» νωρίς, κάποιοι αρκετά νέοι, κάποιοι λιγότερο νέοι, αλλά νωρίς... Τα περισσότερα πρόσωπα απασχόλησαν, τόσο με τη ζωή τους, αλλά ο θάνατός τους, τους έκανε θρύλους.

Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί, απλά να ήταν ένα ατύχημα, σε κάποιες άλλες, ίσως με κάποιο τρόπο να επιδίωκαν από μόνοι τους το θάνατο. Πολλοί όμως είναι και οι θάνατοι που ίσως να μην μάθαμε ποτέ το τι πραγματικά συνέβη. 

Ο κατάλογος των προσώπων που ακολουθεί είναι ενδεικτικός και το μοναδικό τους κοινό σημείο είναι ο θάνατος.

Peaches Geldof


Κλείσιμο

13 Μαρτίου 1989 – 7 Απριλίου 2014 

Πέθανε σε ηλικία 25 ετών 

Η Πίτσις Γκέλντοφ, η 25χρονη κόρη του τραγουδιστή Μπομπ Γκέλντοφ, βρέθηκε τη Δευτέρα νεκρή στην οικία της στο Κεντ. 

Λένε ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και είναι σίγουρο ότι η Peaches Geldof έμοιαζε περισσότερο από κάθε άλλον στην αδικοχαμένη μητέρα της Paula Yates.

Η Paula πέθανε το 2000 στα 41 της από υπερβολική δόση ηρωίνης, στην οποία είχε εθιστεί μέσω της σχέσης της με τον Michael Hutchence, τον τραγουδιστή της INXS. H Yates είχε πολύ έντονη προσωπικότητα, ήταν παρουσιάστρια και fashion icon, με ακραίες ενδυματολογικές επιλογές και σοκαριστικές δηλώσεις. Και ο πατέρας της Peaches, όμως, ο ροκ σταρ Bob Geldof, ήταν ένας πασίγνωστος μουσικός και ενεργός ακτιβιστής.

Η Peaches είχε εμμονή με τη μητέρα της, παρ' όλο που την είχε χάσει από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ηλικία 11 ετών, γεγονός που δύσκολα ξεπέρασε, όπως η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της.

Από το 2012 ήταν παντρεμένη με τον μουσικό Τόμας Κοέν, τον δεύτερο σύζυγό της, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Ο θάνατός της κόρης του Bob Geldof και της Paula Yates, διαπιστώθηκε από την αστυνομία του Κεντ, και τελευταίες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για θάνατο από φυσικά αίτια.

Paul Walker



12 Σεπτέμβρη 1973 - 30 Νοέμβρη 2013

Πέθανε σε ηλικία 40 ετών 

Ο Paul Walker ήταν συνοδηγός σε μία Porsche και όταν ο οδηγός Roger Rodas έχασε τον έλεγχο του οχήματος έπεσαν πάνω σε έναν στήλο και μετά σε δέντρο στην περιοχή Santa Clarita, στο βόρειο Los Angeles. Το αυτοκίνητο ξέσπασε σε φλόγες και εξερράγη.

Ο Paul Walker ήταν πιο γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες "Fast And The Furious", στις 5 από τις 6 ταινίες, οι οποίες αφορούν σε παράνομους αγώνες δρόμου και ληστείες. Ο ηθοποιός και ο φίλος του, πρώην οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, Roger Rodas (αν δεν ήταν αρκετή η τραγική ειρωνία της τύχης) πήγαιναν σε μια εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς προς όφελος των θυμάτων του τυφώνα Haiyan, η οποία γινόταν σε ένα κατάστημα αγωνιστικών αυτοκίνητων κοντά στη σκηνή της συντριβής.

Amy Winehouse



14 Σεπτεμβρίου 1983 - 23 Ιουλίου  2011

Πέθανε σε ηλικία 27 ετών

Νεκρή στο διαμέρισμά της στο Βόρειο Λονδίνο,  βρέθηκε  στις 23 Ιουλίου του  2011, η 27χρονη τραγουδίστρια Amy Winehouse, η οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο νεανικό μουσικό κοινό.

Η καλλιτέχνις είχε μια μακρά μάχη με το ποτό και τα ναρκωτικά που επισκίασε την καριέρα της τα τελευταία χρόνια. 

Brittany Murphy



10 Νοεμβρίου 1977 – 20 Δεκεμβρίου 2009

Πέθανε σε ηλικία 32 ετών

Η ηθοποιός πέθανε το 2009 σε ηλικία μόλις 32 ετών από πνευμονία. Όμως ο πατέρας της, Angelo Bertolotti, δεν το πίστεψε ποτέ και μέχρι σήμερα διεξάγει έρευνες.

Εκτός από την πνευμονία, στον θάνατό της συνέβαλε η αναιμία και οι συνδυασμός χαπιών που είχε καταναλώσει. Πέντε μήνες μετά, ο σύζυγός της πέθανε από φυσικά αίτια.

Cory Monteith



11 Μαΐου 1982 - 13  Ιουλίου  2013

Πέθανε σε ηλικία 31 ετών 

Ο Cory Monteith βρέθηκε νεκρός το Σάββατο 13 Ιουλίου του 2013 στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στο Βανκούβερ. Σύμφωνα με τις Αρχές ο Monteith και τρία ακόμα άτομα βγήκαν από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Fairmont Pacific Rim Hotel το βράδυ της Παρασκευής και ο ηθοποιός επέστρεψε μόνος του λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα. Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου βρήκαν το πτώμα του λίγο μετά το μεσημέρι, όταν δεν έκανε check out.

Ο 31χρονος ηθοποιός "πάλευε" επί αρκετά χρόνια με την εξάρτησή του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και, μάλιστα, σε ηλικία 19 ετών είχε δηλώσει ότι κάνει χρήση "κάθε είδους ουσίας".

Χιθ Λέτζερ



4 Απριλίου 1979 - 22 Ιανουαρίου 2008

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών

Ο ηθοποιός Χιθ Λέτζερ, βραβευμένος με όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για την ταινία Σκοτεινός Ιππότης, γεννήθηκε στο Περθ και ήταν Αυστραλός. Απέκτησε μια κόρη, την Ματίλντα Ρόουζ, η οποία είναι καρπός της σχέσης του Λέτζερ με την συμπρωταγωνίστριά του στο Το Μυστικό του Brokeback Mountain, Μισέλ Ουίλιαμς, ταινία για την οποία προτάθηκε για πρώτη φορά για βραβείο Όσκαρ. O Χιθ Λέτζερ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν στις 22 Ιανουαρίου 2008.

Ήταν μόλις 28 ετών. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε δηλητηρίαση από την ταυτόχρονη κατάποση παυσίπονων, υπνωτικών, αντι-αγχωτικών και αντι-ισταμινικών χαπιών και θεωρήθηκε ατύχημα και όχι αυτοκτονία ή θάνατος από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, όπως έλεγαν οι αρχικές ενδείξεις.

Συγκεκριμένα, ο θάνατος του Λέτζερ επήλθε έπειτα από τη λήψη υψηλών δόσεων του οπιοειδούς αναλγητικού OxyContin, των αγχολυτικών Valium και Xanax και των υπνωτικών Restoril και Unisom.

Ryan Dunn



11 Ιουνίου 1987 - 20 Ιουνίου 2011

Πέθανε σε ηλικία 34 ετών

Απότομα κόπηκε το νήμα της ζωής για έναν από τους σταρ των "Jackass". O Ryan Dunn, μόλις στα 34 του σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στις 20 Ιουνίου 2011.

Ο Dunn, βρισκόταν στην Πόρσε του και έχασε τον έλεγχο σε δρόμο του δυτικού Goshen. Το όχημα έπεσε σε δέντρο και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μάλιστα ο Ryann Dunn αναγνωρίστηκε από το τατουάζ, καθώς το σώμα του κάηκε.

Ο Ryann Dunn ήταν διάσημος για τις φάρσες και τα ριψοκίνδυνα εγχειρήματά του σε συνεργασία με τον φίλο του Bam Margera στις ταινίες των Jackass.

Λίγες ώρες πριν χάσει τη ζωή του ο Dunn, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία που τον απεικόνιζε να πίνει με φίλους του.

James Dean



8 Φεβρουαρίου 1931 - 30 Σεπτεμβρίου 1955

Πέθανε σε ηλικία 24 ετών 

Ο Τζέιμς Ντην, ένα θρυλικό όνομα του κινηματογράφου όλων των εποχών παγκοσμίως, κυρίως λόγω του τραγικού θανάτου του στην ακμή της επιτυχίας του, σε ηλικία 24 ετών, έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Υπήρξε είδωλο και προσωποποίηση της νεανικής επαναστατικότητας, ιδίως έπειτα από την ερμηνεία του στην ταινία Επαναστάτης χωρίς αιτία (Rebel without a cause).

Γεννημένος στο Φέρμουντ της Ιντιάνα το 1931, παρά τα προβλήματα της παιδικής και οικογενειακής ζωής, ο Τζέημς Ντιν ξεχώρισε για τις υποκριτικές του ικανότητες καθώς και για την εξωτερική του εμφάνιση.

Kurt Cobain



20 Φεβρουαρίου 1967 - 5 Απριλίου 1994

Πέθανε σε ηλικία 27 ετών 

Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατος του Κομπέιν ήταν δολοφονία. Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί στις 24 Φεβρουαρίου 1992 την τραγουδίστρια Κόρτνεϊ Λαβ, αρχηγό του συγκροτήματος Hole, με την οποία απέκτησαν μία κόρη, την Φράνσις Μπιν.

Ο Κερτ Κομπέιν, ήταν γνωστός ως ο ηγέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης του ροκ συγκροτήματος Nirvana. Σχημάτισε το συγκρότημα το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic και τα επόμενα 2 χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του grunge στο Σιάτλ.

Το 1991, το τραγούδι Smells Like Teen Spirit από τον δίσκο Nevermind θεωρείται ότι είχε καταλυτική επίδραση στην απομάκρυνση της ροκ μουσικής από τα κυρίαρχα είδη της δεκαετίας του 1980 και στην ανάδειξη του grunge και της εναλλακτικής ροκ σκηνής. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν το τραγούδι «ύμνo» μιας ολόκληρης γενιάς και ο ίδιος ο Κομπέιν θεωρήθηκε εκπρόσωπος της αποκαλούμενης Generation X. Το 1993, ο εκδότης του περιοδικού Rolling Stone, David Fricke, χαρακτήρισε τον Κομπέιν «Τζον Λένον» του grunge.

Jimi Hendrix



27 Νοέμβρη 1942 - 18 Σεπτεμβρίου 1970

Πέθανε σε ηλικία 27 ετών 

Βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 στο ξενοδοχείο "Samarkand" στο Λονδίνο όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών. Ο τελευταίος άνθρωπος που ήταν μαζί του ήταν η Γερμανίδα σύντροφός του Μόνικα Ντάνεμαν. 

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω για να γίνω 28» φέρεται να είχε πει σε φίλους του ο Hendrix. Επαναλάμβανε συνέχεια ότι επρόκειτο να πεθάνει πριν κλείσει τα 30, θυμάται η φίλη του Colette Mimram. Φεύγοντας από τη Νέα Υόρκη, τον Αύγουστο του 1970, ο Hendrix είχε πει: «Η Νέα Υόρκη με σκοτώνει αυτή τη στιγμή». Αιτία αποτελούσε και το γεγονός ότι είχε βρεθεί στη μέση της διαμάχης του μάνατζέρ του που είχε σχέσεις με τη Μαφία και των σωματοφυλάκων του που ανήκαν στους «Μαύρους πάνθηρες». Ένα χρόνο νωρίτερα, αμέσως μετά την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ του Woodstock, έπεσε θύμα απαγωγής υπό την απειλή όπλου και έμεινε όμηρος για τρεις μέρες.

Tupac Shakur



16 Ιουνίου 1971 - 13 Σεπτεμβρίου 1996

Πέθανε σε ηλικία 25 ετών 

Ο Τούπακ Σακούρ ή 2Pac, Makaveli ή απλά Pac ήταν Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός. Επίσης, υπήρξε πολύ σημαντικός κοινωνικός ακτιβιστής.

Ο Τούπακ απεβίωσε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996 (σε μία ανεξιχνίαστη υπόθεση), ενώ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του. Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου είχε πάει να παρακολουθήσει, στο γήπεδο MGM Grand του Λας Βέγκας, έναν αγώνα μποξ μεταξύ του Μάικ Τάισον και του Μπρους Σέλντον, με τον ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρίας του, Death Row Records. Ο Τάισον δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον αντίπαλο του και έτσι ο αγώνας τελείωσε γρήγορα αναδεικνύοντάς τον ως νικητή. Αργότερα, ο Τούπακ καθώς επέβαινε στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της εταιρίας του, στη θέση του συνοδηγού, κατευθυνόταν στο Club 662. Η επίθεση έγινε στις 11:17 το βράδυ, στο αυτοκίνητο. Πέθανε, μετά από 6 ημέρες στο νοσοκομείο από εσωτερική αιμορραγία. Λίγο μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησε ο δίσκος "The Don Killuminati: The 7 Day Theory".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης