Σχολικά βιβλία σε κώδικα Braille για τους τυφλούς μαθητές

Σχολικά βιβλία σε κώδικα Braille για τους τυφλούς μαθητές

Ομάδα εξειδικευμένων εκπαιδευτικών θα αναλάβει τη διασκευή, προσαρμογή, εικονογράφηση και μεταγραφή στο σύστημα Braille των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχολικά βιβλία σε κώδικα Braille για τους τυφλούς μαθητές
Σχολικά βιβλία και για τυφλούς μαθητές θα είναι σύντομα διαθέσιμα, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να προχωρήσει στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος.

Μεταγραφή των μαθητικών βιβλίων στον κώδικα γραφής Braille θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου αυτά να μελετώνται και από όλους τους μαθητές.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος ανταποκρίθηκε σε ένα χρόνιο αίτημα για παροχή κατάλληλων και ποιοτικών βιβλίων που θα καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των τυφλών μαθητών, ο υπουργός αποφάσισε τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη μεταγραφή των μαθητικών βιβλίων στον κώδικα γραφής Braille.

Η ομάδα εργασίας απαρτίζεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο για τα σχολικά έτη 2017-18 και 2018-19, τη διασκευή, προσαρμογή, εικονογράφηση και μεταγραφή στο σύστημα Braille των διδακτικών βιβλίων για τυφλούς μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης