Διάσωση-θρίλερ για πλήρωμα πλοίου που προσάραξε σε βραχονησίδα στη Μύκονο

Διάσωση-θρίλερ για πλήρωμα πλοίου που προσάραξε σε βραχονησίδα στη Μύκονο

Δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα ελικόπτερα - Αυτή την ώρα στελέχη του λιμεναρχείου Μυκόνου και ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού επιχειρούν να πλησιάσουν με αλιευτικό σκάφος

Διάσωση-θρίλερ για πλήρωμα πλοίου που προσάραξε σε βραχονησίδα στη Μύκονο
Σε ένα απίστευτο θρίλερ έχει εξελιχθεί η επιχείρηση διάσωσης 12 αλλοδαπών ναυτικών που έχουν αποκλειστεί στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου όταν το βράδυ της Παρασκευής προσάραξε το φορτηγό πλοίο «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά και 12 αλλοδαπούς μέλη  πληρώματος.

Δύο φορές επιχείρησαν να προσεγγίσουν ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και του Πολεμικού Ναυτικού όμως δεν κατέστη δυνατό να πλησιάσουν τους εγκλωβισμένους ναυτικούς λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Έτσι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι απέπλευσε από τη Μύκονο αλιευτικό σκάφος που μεταφέρει στελέχη του λιμεναρχείου Μυκόνου και ομάδα βατραχανθρώπων της μονάδας υποβρυχιών αποστολών Λιμενικού για να επιχειρηθεί προσέγγιση δια θαλάσσης.



Το πλοίο, που μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο, έχει εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του.
Κλείσιμο

Οι 12 επιβαίνοντες, 9 Ουκρανοί και 3 υπήκοοι Αζερμπαϊτζάν,  έχουν αποβιβαστεί του πλοίου και βρίσκονται σε σπηλιά σε δυσπρόσιτο σημείο.





Η περιπέτεια για τους ναυτικούς ξεκίνησε όταν στις 22:30 της Παρασκευής δόθηκε εντολή σε ελικόπτερο έρευνα και διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού από τη Μύκονο και στο πλήρωμα Σούπερ Πούμα που βρίσκεται στη Ρόδο να πραγματοποιήσουν αποστολή έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, με σκοπό την μεταφορά των επιβαινόντων στην Μύκονο. Ωστόσο τόσο το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και το Σούπερ Πούμα δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των ισχυρών ανέμων και επέστρεψαν πίσω.

Στις 08:07 το πρωί του Σαββάτου απογειώθηκε Σούπερ Πούμα από την Μύκονο προκειμένου να προσεγγίσει και να διασώσει το πλήρωμα, ωστόσο και πάλι λόγω των καιρικών συνθηκών αυτό δεν κατέστη εφικτό

Στην περιοχή σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό επρόκειτο να μεταβεί ομάδα επτά ατόμων της EMAK και δύτες του Λιμενικού με Σινουκ που απογειώθηκε στις 10:30 από τα Μέγαρα με προορισμό τη Μύκονο. Εκεί τους παρέλαβε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα το οποίο όμως δεν κατάφερε να τους μεταφέρει στη βραχονησίδα προκειμένου οι διασώστες να μεταφέρουν τους 12 αλλοδαπούς σε ένα σημείο που να μπορεί να τους παραλάβει το Σούπερ Πούμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης