Επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» συνελήφθησαν στην Δράμα

Επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» συνελήφθησαν στην Δράμα

Συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας 44 49, 50, 51, 53 και 70 χρόνων, οι οποίοι είχαν σκάψει ένα μεγάλο όρυγμα αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς

Επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» συνελήφθησαν στην Δράμα
Η φωτιά που άναψαν μέσα στο δάσος για να ζεσταθούν πρόδωσε τους «κυνηγούς» θησαυρών που είχαν στήσει ολόκληρη... κατασκήνωση με πλήρη εξοπλισμό για να κάνουν παράνομες ανασκαφές στην δασική περιοχή του Παρανεστίου Δράμας! Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου, όμως, τους εντόπισαν και κάλεσαν αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Συνοριακής Φύλαξης.

Συνολικά, το μεσημέρι της Τρίτης, συνελήφθησαν έξι Έλληνες ηλικίας 44 49, 50, 51, 53 και 70 χρόνων, οι οποίοι είχαν σκάψει ένα μεγάλο όρυγμα αναζητώντας κρυμμένους θησαυρούς, ενώ είχαν κόψει και δέντρα για να χρησιμοποιήσουν την ξυλεία σε υποστυλώματα του ορύγματος. Στον χώρο της ανασκαφής, βρέθηκαν σκηνές και ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα που είχαν εγκαταστήσει για τη διαμονή τους και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους.

Εκεί, κατασχέθηκαν τσεκούρια, φτυάρια, ένα αλυσοπρίονο, πριόνια και άλλα εργαλεία, μια βενζινοκίνητη γεννήτρια με δυο δοχεία με βενζίνη, τρία ηλεκτρικά εργαλεία, τρία ζευγάρια γάντια εργασίας, επτά φακοί, τέσσερις προβολείς, επτά κινητά, τέσσερις συσκευές επικοινωνίας και ένα κυνηγετικό όπλο με οκτώ φυσίγγια. Στο σπίτι του 50χρονου βρέθηκαν ακόμη ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα οξειδωμένο νόμισμα το οποίο εστάλη για εξέταση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, ενώ στο σπίτι του 44χρονου κατασχέθηκαν άλλο ένα κυνηγετικό όπλο και 130 φυσίγγια. Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κατηγορούμενοι για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση. 

*** Η ίδια «δίψα» για χρυσό οδήγησε και κάποιους αγνώστους να σκάψουν στο δάπεδο μιας εκκλησίας στα Καλάβρυτα, ελπίζοντας να ανακαλύψουν κρυμμένες λίρες! Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, άγνωστοι παραβίασαν στις 5 Νοεμβρίου την κεντρική πόρτα του ναού του Αγίου Γεωργίου Δουμενών και έσκαψαν στο ιερό και τον κυρίως χώρο της εκκλησίας. Η Ασφάλεια Καλαβρύτων διενεργεί προανάκριση για να ταυτοποιήσει τους δράστες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης