Αρχίζουν οι απολύσεις στις Σκουριές: Θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Αθήνα, λένε οι εργαζόμενοι

Αρχίζουν οι απολύσεις στις Σκουριές: Θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Αθήνα, λένε οι εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση καθυστερεί επίτηδες για τις Σκουριές είπε ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων στο ΘΕΜΑ 104,6

Αρχίζουν οι απολύσεις στις Σκουριές: Θα κάνουμε Χριστούγεννα στην Αθήνα, λένε οι εργαζόμενοι
Για εσκεμένη κωλυσιεργία όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης του έργου στις Σκουριές κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6
.

«Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί επίτηδες και για τους δικούς της λόγους θέλει να καθυστερήσει την επένδυση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφειρούδας.

Κλείσιμο
Απαντώντας, μάλιστα, στα όσα είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Στέργιος Πιτσιόρλας για το θέμα της διαιτησίας, ο κ. Ζαφειρούδας είπε ότι «στη διαιτησία πάνε για άλλο λόγο και όχι για τις άδειες στις Σκουριές. Η διαιτησία μπορεί να κρατήσει και ένα και δύο χρόνια και δυστυχώς την πληρώνουν οι εργαζόμενοι».

Όπως είπε «αυτή την άδεια την περιμένουμε εδώ και ένα χρόνο. Η εταιρεία έχει κάνει υπομονή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων.

Υποστήριξε, επίσης, ότι «έχουμε κάνει άπειρες προσπάθειες για συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη και δεν μας δέχεται με το επιχείρημα ότι όλα έχουν παραπεμφθεί στη διαιτησία».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι «θα κάνουμε Χριστούγεννα έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν γίνεται άλλο και δεν είναι απειλή αλλά απόγνωση».

Στις Σκουριές απασχολούνται περί τα 560 άτομα είπε ο κ. Ζαφειρούδας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ημερών η έναρξη των απολύσεων στο εν λόγω έργο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι πρώτοι των οποίων θα καταγγελθούν οι συμβάσεις θα είναι περίπου 460 άτομα που εργάζονται στις υπεργολαβίες και θα ακολουθήσουν άλλα 50 άτομα ώστε να μείνουν τελικά 50 άτομα καθώς το έργο θα μπει σε καθεστώς συντήρησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης