Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα: Πτώσεις δέντρων και απεγκλωβισμοί από ΙΧ

Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα: Πτώσεις δέντρων και απεγκλωβισμοί από ΙΧ

Ο αέρας έριξε τουλάχιστον δέκα δέντρα στην ανατολική Θεσσαλονίκη - Σοβαρές υλικές ζημιές -  Κλειστή λόγω της κακοκαιρίας η Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Εδέσσης στα όρια με την Πέλλα 

Κακοκαιρία στη βόρεια Ελλάδα: Πτώσεις δέντρων και απεγκλωβισμοί από ΙΧ
Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.

Στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τη νύχτα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Σε δώδεκα περιπτώσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης (Τούμπα, Χαριλάου, Καλαμαριά) πυροσβέστες χρειάστηκαν να επέμβουν για την απομάκρυνση των δέντρων. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο ζημιές σε μεμονωμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Η Πυροσβεστική
επενέβη και τις δέκα φορές προχωρώντας στην κοπή και απομάκρυνση των δέντρων.

Εν τω μεταξύ στην περιοχή Πλάκα στο Λιτόχωρο Πιερίας η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει δύο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό τους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. 
Κλείσιμο



Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 230 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά και τη Γουμένισσα Κιλκίς.

Κλειστοί δρόμοι

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε δρόμους, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Κλειστή παραμένει η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στα όρια του νομού Πέλλας, ενώ το ίδιο ισχύει στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Πρόχωμα με τα Κουφάλια. Κλειστοί παραμένουν -εξάλλου- δημοτικοί δρόμοι σε Κιλκίς και Πιερία, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης