Ο Πολάκης συνεχίζει κανονικά να πληρώνει τους εργολάβους σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Πολάκης συνεχίζει κανονικά να πληρώνει τους εργολάβους σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά τα δημοσιεύματα για τις σπατάλες κι ενώ ο κ. Πολάκης επιχείρησε να φέρει τροπολογία για την εκ των υστέρων δικαιολόγηση αυτών, ώστε να μην βρεθεί εκτεθειμένος, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε εντολή δέσμευσης πίστωσης 143.769 ευρώ για να πληρωθεί η εταιρεία σεκιούριτι για τη φύλαξη των κτηρίων του φορέα

Ο Πολάκης συνεχίζει κανονικά να πληρώνει τους εργολάβους σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ
Να μην ιδρώνει δείχνει το αφτί του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και της ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφορικά με τις αποκαλύψεις πως ενώ διακήρυτταν τη διακοπή της σπατάλης στο ΚΕΕΛΠΝΟ αύξησαν τις δαπάνες φύλαξης, αγνοώντας τις ίδιες τις δεσμεύσεις τους να αντικαταστήσουν τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης με συμβασιούχους.
 
Λίγο καιρό μετά από δημοσιεύματα μας για τις σπατάλες αυτές λοιπόν (άγγιξαν τα 3,5 από 2,4 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο όριο) κι ενώ ο κ. Πολάκης επιχείρησε να φέρει τροπολογία για την εκ των υστέρων δικαιολόγηση αυτών των δαπανών ώστε να μην βρεθεί εκτεθειμένος, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ έδωσε εντολή δέσμευσης πίστωσης 143.769 ευρώ για να πληρωθεί η εταιρεία σεκιούριτι ΤΡΙΠΛ - ΕΣ για τη φύλαξη των κτηρίων του φορέα.
 
Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι όπως κατήγγειλε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Πουλής «ενώ θα περίμενε κανείς πως ο κ. Πολάκης που καθημερινά αναφέρεται στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής των ατομικών συμβάσεων στην Υγεία, που υποσχόταν πως θα διώξει τους εργολάβους φύλαξης και καθαριότητας από το χώρο να διακόψει άμεσα τέτοιες συνεργασίες, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά αύξησε και τις δαπάνες αυτές» τονίζει ο κ. Πουλής. Να που όπως σήμερα επίσης παρουσιάζουμε, τις πληρώνει κιόλας.
 
Μάλιστα, όπως τονίζεται στο απόσπασμα του πρακτικού της 8ης Συνεδρίασης του δ.σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 4 Απριλίου 2017 και ειδικότερα στον Απολογισμό Οικονομικού Έτους 2016 που εγκρίθηκε (άρα επί της υπουργίας Πολάκη), το ΚΕΕΛΠΝΟ αντί να μειώσει τις δαπάνες φύλαξης που το 2014 έφθαναν τα 2,4 εκατ. ευρώ, αντιθέτως τις αύξησε στα 3.584.931 ευρώ. Δηλαδή ακριβώς για τις ίδιες υπηρεσίες, η αμοιβή των ιδιωτών εργολάβων αυξήθηκε μεταξύ 2014 – 2016 κατά 1,2 εκατ. ευρώ περίπου. «Το περίεργο είναι πως ο κ. Πολάκης όχι μόνο δεν πέταξε εκτός ΚΕΕΛΠΝΟ τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και συγκεκριμένα την εταιρεία Triple S Security  για τη δράση της οποίας έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αλλά και τον ίδιο τον υπουργό, αλλά κάνοντας σαν να μην τρέχει τίποτα, την αφήνει να έχει λάβει και στις αρχές του 2017 σε δύο μόλις μήνες κι άλλα 700 χιλ. ευρώ» αναφέρει ο κ. Πουλής. Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή υποστήριξε πως δίνει αγώνα να πετάξει εκτός όλους τους εργολάβους και πως το Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν που μπλόκαρε τις ενέργειες του αυτές. Επίσης από πηγές προσκείμενες στον κ. Πολάκη υποστηρίζεται πως η εταιρεία Tripl S Security που φυλάσσει τους χώρους του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέλαβε το έργο από το 2005 και δεν ήλθε επί των δικών του ημερών.

Παρά ταύτα αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία επαναδιαπραγμάτευση στις εξωφρενικά υψηλές τιμές εδώ και περίπου δύο χρόνια που ο κ. Πολάκης ανέλαβε το πόστο του στην Υγεία. Κι αυτό από έναν υπουργό μάλιστα που στιγμή δεν σταματά να καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους για σπατάλες και κακοδιαχείριση.
Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης