PROTOTHEMA

Ελλάδα

30 νέα κρούσματα σε μια εβδομάδα - Τα περιστατικά ιλαράς έφτασαν τα 196

SOS για την ιλαρά: 350.000 παιδιά ακάλυπτα έναντι της μεταδοτικής νόσου - 100.000 τα διαθέσιμα εμβόλια

SOS για την ιλαρά: 350.000 παιδιά ακάλυπτα έναντι της μεταδοτικής νόσου - 100.000 τα διαθέσιμα εμβόλια

Είναι ηλικίας 15 μηνών έως 4 ετών και είτε δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου είτε έχουν εμβολιαστεί ατελώς, αποκάλυψε ο καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος

Τουλάχιστον 350.000 παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας 15 μηνών έως 4 ετών, είναι παντελώς ακάλυπτα έναντι της ιλαράς, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου ή έχουν εμβολιαστεί ατελώς. Ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και έχουν λάβει μια δόση -ή και καμία- του εμβολίου για την ιλαρά!


Αυτό επισήμανε την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση για τη νόσο, με αφορμή την επιδημική έξαρση της ιλαράς, ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής, πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού που είναι αθωράκιστος έναντι της μεταδοτικής μολυσματικής νόσου. 

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για την πορεία της νόσου μόνον ανησυχία και προβληματισμό γεννούν: Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέβει πια στα 196. Δηλώθηκαν δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα 30 νέα περιστατικά ιλαράς σε παιδιά και ενήλικους. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας επανέλαβε την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για τα προβλήματα που ανακύπτουν για τη δημόσια υγεία με την άρνηση του εμβολιασμού αλλά και την ανάγκη κάλυψης του ευάλωτου, του αθωράκιστου πληθυσμού, με το εμβόλιο της ιλαράς στην τρέχουσα φάση. 
Παιδιατρική Εταιρία: Τα εμβόλια δεν επαρκούν!

Με βάση βεβαίως τα δεδομένα των ειδικών για τον πληθυσμό που πρέπει να εμβολιαστεί, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι υπάρχει επάρκεια 100.000 εμβολίων ιλαράς για τον πληθυσμό, προκαλεί επίσης ερωτήματα για τη μέριμνα των αρμοδίων να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες ποσότητες εμβολίων. Όπως γίνεται αμέσως αντιληπτό, υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ των ευάλωτων πληθυσμών και των διαθέσιμων εμβολίων ιλαράς: η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία εκτιμά ότι χρειάζονται εμβολιασμό για την ιλαρά τουλάχιστον 350.000 παιδιά και μεγάλος αριθμός ενηλίκων, και η ποσότητα των εμβολίων είναι 100.000! 

Σημειωτέον ότι οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών έχουν την τελευταία εβδομάδα καταγγείλλει επανειλημμένως ότι υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια των εμβολίων. Με αντανακλαστικά, προφανώς χαμηλά,  ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απαγόρευσε χθες την εξαγωγή εμβολίων προκειμένου να περιορίσει τη μαύρη τρύπα στα εμβόλια. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Γιατί να το κρύψω μεν άλλωστε.28/09/201723:07

Είναι έκδηλο ότι η χώρα διαθέτει υπέρ-πολλαπλασιο των 700.0000 αριθμό γονέων - κασμάδων. Μία βόλτα στο δρόμο αρκεί για να μας πείσει. Παραμορφωμένοι αλλά ακαλλιέργητοι επί το πλείστον.

Απάντηση
Αντί να σας ανησυχεί αυτό μόνο28/09/201721:47

Να σας ανησυχεί ότι οι περισσότεροι ενήλικες από 25 και ανω δεν ξέρουν καν τι εμβόλια έχουν κάνει και αν έχουν κάνει, ότι δεν υπάρχει εδώ και καιρό επαρκεια σε κάποια εμβόλια και ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει επάρκεια, από ΠΟΥ έχουν ξεκινήσει αυτές οι ασθένειες εδώ και στην Ευρώπη, και ΔΕΝ είναι από δήθεν ανεμβολιαστα Ελληνόπουλα που πάλι πανε να τα ρίξουν, και γιατί δεν λένε ότι εκτός από την ιλαρά, έξαρση υπάρχει και στην φυματίωση, στην ψωρα, στην ελονοσία, και γενικά σε ακραίες αρρώστιες που δεν συνδέονται άμεσα με εμβόλια. Όπως υπάρχει και σοβαρότατη έξαρση στις παιδικές αρρώστιες, σε πολυανθεκτικα στελέχη σταφυλοκοκκου, καντιντα και δεν συμμαζεύεται, και ΟΛΑ οφείλονται στην λαθρομετανάστευση από το 90 και μετά μεζει και στον συρφετό σήμερα, σε παιχνίδια των φαρμακευτικών που διαθέτουν αλλού τα σκευάσματα τους και δεν μπορείς να βρεις από Zovirax σιρόπι μέχρι Vaqta εμβόλιο και στην ΑΣΥΣΤΟΛΗ συνταγογράφηση αντιβιωσεων στην οποία συνέβαλλε ΟΛΗ η ιατρική κοινότητα από το 80 και μετά με αποτέλεσμα τώρα να είναι αναγκαιότητα λόγω ανθεκτικότητας! Αλλά όχι βέβαια! Η ιατρική κοινότητα, οι λαθρο και οι φαρμακευτικές για ακόμα φορά δεν φταίνε σε ΤΙΠΟΤΑ. Φταίει το 1 με 5% που μπορεί να μην εμβολιαζεται και τάχατες φταίει για την πανδημία. Καταγγέλλω και όποιος τολμάει ας πει ότι αυτά που λέω δεν υφίστανται! Θα πεθάνουμε όλοι για τα παιχνίδια γιατρών, κράτους, φαρμακευτικών και ΜΚΟ!

Απάντηση
Νατα τωρα28/09/201721:31

Εμ τα φερατε ανεξελεγκτα τα προσφυγοπουλα.

Απάντηση
χρηστος28/09/201720:17

Τραβάτε εμβολιάστε τα παιδιά σας και αφήστε τις παλικαριές. Αρκετά με αυτούς τους δήθεν που δεν κάνουν εμβόλια επειδή τσιγκουνέυονται. Δεν χρωστάμε τίποτα

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία