Καπανδρίτι: Αναζωπυρώσεις σε σημεία με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, λέει ο αντιπεριφερειάρχης

Καπανδρίτι: Αναζωπυρώσεις σε σημεία με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, λέει ο αντιπεριφερειάρχης

Η πυρκαγιά «θα είχε ελεγχθεί αν δεν υπήρχαν οι αναζωπυρώσεις» είπε ο Πέτρος Φιλίππου και ευχήθηκε «να μην έρθει η φωτιά στο Καπανδρίτι»

Καπανδρίτι: Αναζωπυρώσεις σε σημεία με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, λέει ο αντιπεριφερειάρχης
Στο μεγάλο πρόβλημα με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι «εκεί που νομίζεις ότι έχεις τελειώσει, "μπαπ", σου φυτρώνει μια νέα φωτιά» και επισήμανε πως «γίνονται αναζωπυρώσεις σε διαφορετικά σημεία και με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους».

Ο κ. Φιλίππου εκτίμησε ότι «θα μπορούσε να είχε ελεγχθεί η φωτιά, αλλά η αναζωπύρωση στη θέση Μετόχι κοντά στο Καπανδρίτι, σε ρεματιά με σπίτια στην άκρη», ήταν το κρίσιμο στοιχείο που δεν επέτρεψε κάποιου είδους έλεγχο, ενώ επανέλαβε πως η πυρκαγιά «θα είχε ελεγχθεί αν δεν υπήρχαν οι αναζωπυρώσεις». «Απευχόμαστε να μην έρθει (sic) η φωτιά στο Καπανδρίτι» είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλίππου, ένα από τα πλέον ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής αναφέρθηκε και όσους κατοίκους της περιοχής δεν έχουν πού να μείνουν το βράδυ λόγω της πύρινης λαίλαπας. Ανακοίνωσε ότι -σε συνεργασία με το δήμο Ωρωπού και την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής- υπάρχουν διαθέσιμα ξενοδοχεία για τους «προσωρινά άστεγους». Ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι για όσους έχουν πρόβλημα στέγασης, είναι ανοιχτός ο δήμος Ωρωπού και μπορούν να κάνουν αίτηση στη γραμματεία, από την οποία θα ενημερωθούν και σε ποιο ξενοδοχείο μπορούν να πάνε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης