Εισαγγελέας: Ζήτησε την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για την αιματηρή ληστεία της Πάρου

Εισαγγελέας: Ζήτησε την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για την αιματηρή ληστεία της Πάρου

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος υπήρξε μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, μαζί με άλλους έκανε τη ληστεία κατά την οποία δολοφονήθηκε ένας οδηγός ταξί

Εισαγγελέας: Ζήτησε την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για την αιματηρή ληστεία της Πάρου
Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου για κατηγορίες που αφορούν στη συμμετοχή του σε ληστεία
σε τράπεζα στην Πάρο κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας οδηγός ταξί, ζήτησε με πρόταση της προς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η
εισαγγελέας της έδρας. Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεξάγεται εκ νέου μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, η εισαγγελέας υποστήριξε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενους υπήρξε μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
και μαζί με άλλους άγνωστους δράστες προχώρησε στην ληστεία της τράπεζας στο νησί.

Η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων. Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, τότε ο κατηγορούμενος, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια.

Η εισαγγελική πρόταση ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου έρχεται σε αντίθεση με την πρωτόδικη απόφαση, με την οποία ο Τάσος Θεοφίλου είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες που σχετίζονται με ένταξη και συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Συγκεκριμένα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο - Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων - έχει απαλλάξει τον κατηγορούμενο για οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 25 ετών για τις υπόλοιπες αξιόποινες πράξεις.

«Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα από τα αδικήματα που με κατηγορούν» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός» προσέθεσε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης