Ξεκινά την Παρασκευή το 5ο πανελλήνιο συνέδριο φοιτητών αρχαιολογίας

Ξεκινά την Παρασκευή το 5ο πανελλήνιο συνέδριο φοιτητών αρχαιολογίας

Υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών

Ξεκινά την Παρασκευή το 5ο πανελλήνιο συνέδριο φοιτητών αρχαιολογίας
Οι φοιτητές του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι οι διαπρύσιοι κήρυκες τoυ 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών και ειδικότερα, στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης», κατά το διάστημα 5-7 Μαΐου 2017, στη δραστήρια πόλη της Καλαμάτας.

Θέμα του συνεδρίου:

Κλείσιμο
«Σῆμα Πολύτροπον»

Ένα διεπιστημονικό αρχαιολογικό ταξίδι από τον κόσμο των συμβόλων στην πράξη της ερμηνείας.

Με την ισχυρή πεποίθηση ότι οι σημασίες βρίσκονται τόσο στις σιωπές όσο και στις λέξεις που χρησιμοποιούνται, επιδιώκεται η αξιοποίηση όλων των εκφάνσεων της πολιτισμικής κληρονομιάς αναδεικνύοντας την πολυσημία τής, με σκοπό την ώσμωση απόψεων μεταξύ των φοιτητών, υπό το ευρύτερο πρίσμα της επιστήμης της Αρχαιολογίας. Σκοπός του φετινού συνεδρίου είναι η από κοινού δόμηση κριτικής σκέψης, με γνώμονα την παραδοχή πως κάθε αρχαιολογικό υλικό φέρει μηνύματα πέραν των περιορισμένων μηνυμάτων που κάθε ερμηνεία του προβάλλει. Υπό αυτό το σύγχρονο επιστημολογικό υπόβαθρο, απώτερος στόχος είναι οι διαφορετικές αναγνώσεις από διαφορετικά είδη κοινού, προς μία αναφανδόν μείζονος σημασίας αρχαιολογική εμπειρία από την κατανόηση στην ερμηνεία.

Μέσα σε αυτή τη δίνη αλλαγών και τον όμβρο κρίσεων που διέπουν την εποχή μας, ίσως είναι αναγκαίο να σκάψουμε βαθύτερα στο χώμα για να ανακαλύψουμε την αλήθεια-ή τις αλήθειες. Ένα τέτοιο βήμα στη δική μας προσπάθεια, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την αμείωτη αρωγή των εποπτευόντων καθηγητών.

 Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ανοιχτή προς όλους κι αξίζει να σημειωθεί ότι θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για το συνέδριο μπορείτε να ενημερωθείτε ενδελεχέστερα στην ιστοσελίδα  www.archaeosouluop.weebly.com , καθώς επίσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook:  5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Instagram: archaeosouluop.2017
Twitter: 5ο Π.Σ.Φ.Α. 
Βαβλά Μαρία- Ιωάννα
Τελειόφοιτη Φοιτήτρια Αρχαιολογίας και Δ.Π.Α.
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Π.Σ.Φ.Α




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης