Νοσοκομείο Ζακύνθου: Δυσμενής μετάθεση και υποχρεωτική άδεια σε δύο διευθυντές τμημάτων

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Δυσμενής μετάθεση και υποχρεωτική άδεια σε δύο διευθυντές τμημάτων

Η διοίκηση πιστή στη λογική του υπουργείου Υγείας, τιμωρεί τους γιατρούς που αντέδρασαν στην επαναλειτουργία των χειρουργείων

Νοσοκομείο Ζακύνθου: Δυσμενής μετάθεση και υποχρεωτική άδεια σε δύο διευθυντές τμημάτων
Με δύο νέες αποφάσεις στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επανέρχεται η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου ακολουθώντας πιστά τη γραμμή του υπουργείου Υγείας και του αναπληρωτή κ. Παύλου Πολάκη
για το νοσηλευτικό ίδρυμα σύμφωνα με την οποία για τα κλειστά χειρουργεία ευθύνονται μόνον οι γιατροί…
 
Η πρώτη αφορά τη –δυσμενή- μετακίνηση της διευθύντριας του Αναισθησιολογικού Τμήματος, από τη Ζάκυνθο στους Μολάους, και η δεύτερη τη χορήγηση υποχρεωτικής άδειας 50 ημερών στον Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι δύο γιατροί ουσιαστικά τίθενται εκτός νοσοκομείου «τιμωρούμενοι» για τις αντιρρήσεις τους, που έχουν εκφραστεί μέσα από υπομνήματα, να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά χειρουργεία του νοσοκομείου με τους όρους που έθετε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
 
Οι δύο διευθυντές γιατροί μαζί με άλλους, έχουν υπογράψει μήνυση κατά της διοίκησης του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ, για την απόφασή τους να ανοίξουν τα χειρουργεία από την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων, παρ’ ότι η εν λόγω απόφαση εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή ασθενών. Σε ειδική σύσκεψη που είχε γίνει στο νοσοκομείο Ζακύνθου, παρουσία του κ. Πολάκη, είχε συμφωνηθεί να ανοίξουν οι χειρουργικές αίθουσες αλλά οι επεμβάσεις να γίνονται με τη χρήση φορητών φιαλών αερίων και όχι μέσω της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα χειρουργεία του νοσοκομείου τέθηκαν εκτός λειτουργίας στις 24 Νοεμβρίου 2016 καθώς προκλήθηκαν μετεγχειρητικές επιπλοκές σε πέντε ασθενείς, με έναν εξ αυτών, μια 41χρονη να καταλήγει με πολυοργανική ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου.Αλλά και τον περασμένο Μάρτιο όταν αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσουν, καταγράφηκαν επιπλοκές σε νέα μητέρα και το μωρό της, που χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Πάτρας. 
 
Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ στηλιτεύει την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ορίσει δύο επιτροπές για την έρευνα των συνθηκών λειτουργίας των χειρουργείων, και συγκεκριμένα να ορίσει μία επιτροπή με επικεφαλής καθηγητή από τα Ιωάννινα και στη συνέχεια δεύτερη με επικεφαλής καθηγήτρια Αναισθησιολογίας του «Αττικόν». Ιδίως σε ό,τι αφορά την επικεφαλής της δεύτερης επιτροπής επισημαίνεται από την ΠΟΕΔΗΝ πως η καθηγήτρια τυγχάνει σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο παρόλο που δεν αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια της γιατρού, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η επιλογή της έγινε με επιστημολογικά κριτήρια ή και…πολιτικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης