Ο Ακιντζί έστειλε ευχές στον Ερντογάν αλλά όχι και συγχαρητήρια

Ο Ακιντζί έστειλε ευχές στον Ερντογάν αλλά όχι και συγχαρητήρια

Στην επιστολή του αναφέρεται σε αυτούς που είπαν «ναι» και αυτούς που είπαν «όχι» και σημειώνει με νόημα ότι «για τους Τουρκοκύπριους, η Τουρκία είναι σημαντικό να είναι ενιαία»

Ο Ακιντζί έστειλε ευχές στον Ερντογάν αλλά όχι και συγχαρητήρια
Την ευχή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία να συμβάλει θετικά για το μέλλον της Τουρκίας, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί που έστειλε επιστολές τόσο στον Τούρκο Πρόεδρο,
Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, όσο και στον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου.

Ο Ακιντζί δεν συνεχάρη κανέναν για το αποτέλεσμα και αναφέρει στις επιστολές του ότι για τους Τουρκοκύπριους, η Τουρκία, και αυτοί που είπαν “ναι” και αυτοί που είπαν “όχι”, είναι ένα, και είναι σημαντικό για τους Τουρκοκύπριους  η Τουρκία να είναι ενιαία. “Το ότι το `ναι` και το `όχι` ήταν πολύ κοντά δείχνει ότι ο δημοκρατικός διάλογος στην πολιτική ζωή της Τουρκίας θα είναι ακόμη πιο σημαντικός από δω και πέρα”.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης καταλήγει γράφοντας ότι, όπως και στο παρελθόν έτσι κι από δω και πέρα θα συνεχίσουν να είναι σε στενή διαβούλευση με την Τουρκία για την επίλυση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης