Μικροένταση στην συγκέντρωση καθαριστριών στο υπουργείο Εργασίας

Μικροένταση στην συγκέντρωση καθαριστριών στο υπουργείο Εργασίας

Πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή -Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη 

Μικροένταση στην συγκέντρωση καθαριστριών στο υπουργείο Εργασίας
Μικροένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση καθαρίστριες σωματείων.

Μία ομάδα γυναικών επιχείρησε να περάσει μέσα στο υπουργείο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικρό σπρωξίματα μεταξύ σχολικών καθαριστριών και αστυνομικών, ενώ την ίδια ώρα ορισμένοι από τους διαδηλωτές χτυπούσαν τα κατεβασμένα προστατευτικά ρολά.

Κλείσιμο
Το επεισόδιο δεν πήρε έκταση καθώς η αστυνομία επέτρεψε λίγο αργότερα στα μέλη της αντιπροσωπείας να περάσουν μέσα όπου και συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη. Συνάντηση τη οποία χαρακτήρισαν άκαρπη. Στην συνέχεια μετακινήθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών όπου βρισκόταν οι σχολικές καθαρίστριες, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή. 

«Οι  εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον», αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε ανακοίνωσή τους. 








Την ίδια ώρα το σωματείο καθαριστών σχολείων δημόσιας - ιδιωτικής εκπαίδευσης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "Το έργο το έχουμε ξαναδεί να παίζετε και κάθε φορά με χειρότερο σενάριο για τη ζωή μας. Εμεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ξέρουμε καλά απο μισθούς ψίχουλα, απληρωσιά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικοποίηση, ομηρία στις συμβασιούχες σχολικές, εκμετάλλευση και κοροϊδία".

Αντιπροσωπεία των σχολικών καθαριστριών των Σωματείων και του ΠΑΜΕ, νωρίτερα είχε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη. 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης