Φωτιές και σπασμένες βιτρίνες μετά από πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου

Φωτιές και σπασμένες βιτρίνες μετά από πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου

Πετροπόλεμος με τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με ρίψη χημικών - Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ κατά Τόσκα: Η Αριστερά δεν διεκδικεί χώρους με τα ΜΑΤ

Φωτιές και σπασμένες βιτρίνες μετά από πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου
Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή του Ζωγράφου μετά από πορεία αντιεξουσιαστών και μελών συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου. Την ίδια ώρα, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με μια λακωνική ανακοίνωση αντιτίθεται στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης και τάσσεται απέναντι στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Αριστερά δεν διεκδικεί χώρους με τα ΜΑΤ. Επισημαίνεται ότι και το περασμένο καλοκαίρι όταν η Αστυνομία επενέβη και εκκένωσε την κατάληψη στο παλιό ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην αστυνομική επιχείρηση.

Φωτιές και χημικά στου Ζωγράφου
Ένταση επικράτησε στην πορεία διαμαρτυρίας  για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου, στην οποία πήραν μέρος άτομα από συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.
Αμέσως μετα τη λήξη της πορείας διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες εναντιον των αστυνομικών δυνάμεων, ενω αντιεξουσιαστές άναψαν φωτιές σε κάδους στην πλατεία Γαρδενιας. Οι αστυνομικοι απάντησαν με χημικά. Στην πορεία συμμετείχαν περισσότερα απο 1000 άτομα. Οι αντιεξουσιαστές μετα την υποχώρησή τους, στην οδο Στρατηγού Παπάγου άναψαν φωτιές σε πολλούς κάδους ενώ έσπασαν τις βιτρίνες δυο καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και μιας τράπεζας.

Αντιδράσεις από το κυβερνών κόμμα
Κλείσιμο
Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων στην Αθήνα, ωστόσο, προκαλεί ήδη αντιδράσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος με το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η Αριστερά ξέρει να διεκδικεί χώρους, αλλά όχι με τα ΜΑΤ. Ειδικότερα, η λακωνική ανακοίνωση αναφέρει: «Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ». Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο Σκάι και ο βουλευτής Δράμας του κυβερνώντος κόμματος Χρήστος Καραγιαννίδης είχε χαρακτηρίσει την επιχείρηση εκκένωσης ως «εισβολή» και «καταστολή» με ανάρτησή του στο facebook.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση εκκένωσης της  βίλας Ζωγράφου και έγιναν 7 συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται στα καλέσματα που δημοσιεύθηκαν για την σημερινή κινητοποίηση, οι αλληλέγγυοι της κατάληψης της βίλας Ζωγράφου ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και καταδικάζουν την αστυνομική επιχείρηση τόσο για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου όσο και του κτιρίου στην οδό Αλκιβιάδου.




















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης