Σύγκρουση Γιάμαλη - Μακάριου Λαζαρίδη και Τσακνή για την ΕΡΤ

Σύγκρουση Γιάμαλη - Μακάριου Λαζαρίδη και Τσακνή για την ΕΡΤ

Η αρχή έγινε με το σχόλιο της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μπήκε στη Μόρια γιατί μπορεί «να σιχαινόταν»

Σύγκρουση Γιάμαλη - Μακάριου Λαζαρίδη και Τσακνή για την ΕΡΤ
Νέος γύρος στη σφοδρή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο την ΕΡΤ, εκτυλίχθηκε πριν από λίγο στη διάρκεια της εκπομπής "Αίθουσα Σύνταξης". Η αρχή έγινε όταν η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη πήρε το λόγο προκειμένου να «δώσει εξηγήσεις» για το σχόλιό της την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπήκε στο hot spot  της Μόριας «γιατί μπορεί να σιχαινόταν». Το συγκεκριμένο σχόλιο, άλλωστε, ήταν η απαρχή για έναν πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΡΤ.

Η κ.Γιάμαλη, παίρνοντας το λόγο «επί προσωπικού», είπε μεταξύ άλλων, ότι το σχόλιό της ήταν η γνώμη της και είχε κάθε δικαίωμα να τη διατυπώσει, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «δεν μετέφερε ψευδή είδηση». Η μακροσκελής τοποθέτηση της κυρίας Γιάμαλη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίο ζήτησε και παρενέβη στην εκπομπή, επανερχόμενος στις καταγγελίες που είχε και νωρίτερα κάνει για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς της δημοσιογράφου προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο γαϊτανάκι των παρεμβάσεων μπήκε ακολούθως και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο οποίος μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «δεν θα παρενέβαινα αν δεν στοχοποιούνταν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ». Δείτε τις διαδοχικές παρεμβάσεις των τριών «πρωταγωνιστών»:




Κλείσιμο







Τι προηγήθηκε

Αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καθώς  δηλώσεις δημοσιογράφων και καλεσμένων έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τις οποίες καλείται να διαχειριστεί η διοίκηση της ΕΡΤ.

Η αρχή έγινε  στην εκπομπή “Αίθουσα Σύνταξης” στην οποία η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη είπε στον αέρα της εκπομπής πως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης “δεν μπήκε στην Μόρια γιατί μπορεί να σιχαινόταν”. Οι αντιδράσεις για το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν έντονες και ακολούθησαν πολλά δημοσιεύματα μέσω των οποίων ασκήθηκε κριτική στη φρασεολογία της Α. Γιάμαλη αλλά και στην ανοχή της ΕΡΤ.

Ακολούθησε σήμερα το πρωί η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης από την εκπομπή “Πρωινή ζώνη” στην διάρκεια της οποίας καταφέρθηκε εναντίον του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ λόγω προβολής θέματος στο οποίο προβλήθηκε ρεπορτάζ για το “πόθεν έσχες” της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόβσκι. Μάλιστα ο κ. Λαζαρίδης κατηγόρησε τους δημοσιογράφους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για ανυπόστατα ψεύδη. Αμέσως εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΡΤ σύμφωνα με την οποία αναφέρονται τα εξής: “Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία”.

Αμέσως μετά ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή "Πρωινή Ζώνη", βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας τηλεόρασης και της ελευθεροτυπίας. Συγκεκριμένα, ο Μακάριος Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλε ρεπορτάζ σχετικά με τα "πόθεν έσχες" της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη. Τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν».

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης επανήλθε μέσω facebook.
Στο λογαριασμό του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την εξής ανάρτηση:
«Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή βρίσκει το χρόνο να μεταδίδει τις αθλιότητες των πληρωμένων πιστολιών του Μαξίμου εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν βρίσκει για το ταξιδάκι του κ. Τσίπρα στο Παρίσι με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που προηγείται η Νέα Δημοκρατία και δείχνει μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή αφήνει την κυρία Γιάμαλη να χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Μητσοτάκη.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή δεν σέβεται - όπως η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της - τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη - Τσακνή, αντίθετα, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους, επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.

Με τις πράξεις αυτές η διοίκηση της ΕΡΤ στρέφεται απέναντι στον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Ακολουθεί τα βήματα του αποτυχημένου υπουργού - καναλάρχη των βοσκοτοπίων κ. Παππά». 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης