Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Πάνω από 250 παραγωγοί και όλες οι περιφέρερειες της χώρας θα δώσουν το παρών στο Φεστιβάλ μελιού, που θα γίνει από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού
Με τη συμμετοχή του συνόλου των περιφερειών της χώρας και περισσότερων από 250 μικρών παραγωγών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο τριήμερο Φεστιβάλ που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται από όλους τους φορείς του κλάδου πρόκειται να παρουσιαστούν, για πρώτη φορά, σπάνιες ποικιλίες μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων από τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει τον πλούτο και την αξία των ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων, να φέρει σε επαφή τους καταναλωτές με τον τρόπο που παράγονται τα εκλεκτά αυτά προϊόντα, να αναδείξει την τεράστια διατροφική τους αξία, να αναβαθμίσει την εμπορική δυναμική τους και να δώσει δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησής τους.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Μάνη, Λασίθι, Πιερία, Ημαθία, Χανιά, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, Ροδόπη, Αμοργό, Πάρο, Τήνο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Ιωάννινα.

Επίσης, θα μπορούν προμηθευτούν βασιλικό πολτό, γύρη μελισσών, κηρήθρα, κερί, κεραλοιφές και πρόπολη. Ταυτόχρονα, πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα (παστέλι, παραδοσιακά μελωμένα γλυκά, ρακόμελο κ.λ.π) θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθόλη τη  διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα  «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας».
Κλείσιμο

Το Φεστιβάλ θα λειτουργεί: Παρασκευή 2/12 16:00 – 21:00|
Σάββατο 3/12 10:00 – 21:00
| Κυριακή 4/12: 10:00 – 20:00


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης