Βόλος: Στα «μαλακά» οι τσιγγάνοι ληστές ηλικιωμένων

Βόλος: Στα «μαλακά» οι τσιγγάνοι ληστές ηλικιωμένων

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας και του προτέρου εντίμου βίου των τριών 20χρονων - Στον 35χρονο συνεργό τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη

Βόλος: Στα «μαλακά» οι τσιγγάνοι ληστές ηλικιωμένων
Στα «μαλακά» έπεσαν οι τέσσερις τσιγγάνοι που είχαν συλληφθεί για δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή της Ευαγγελιστρίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου, καθώς το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τους αναγνώρισε αρκετά ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση της μετεφηβικής ηλικίας, της ειλικρινούς μεταμέλειας και του προτέρου εντίμου βίου των τριών 20χρονων και επέβαλε σε δύο από αυτούς ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή και στον τρίο τριών ετών με αναστολή, ενώ στον 35χρονο συνεργό τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.  Οι δυο τελευταίοι άσκησαν έφεση.

Οι δύο ληστείες έγιναν στις 16 και 19 Οκτωβρίου 2015 με θύματα μια 88χρονη από την οποία οι δράστες είχαν κλέψει 15 ευρώ, τη χρυσή βέρα της και έναν χρυσό σταυρό και η δεύτερη σε βάρος ενός 87χρονου από τον οποίο άρπαξαν 80 ευρώ την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του. Οι δύο από τους τρεις 20χρονους είχαν προφυλακιστεί στις φυλακές Κασσαβέτειας, ενώ ο τρίτος είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης