Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να εξαπατήσει 56 άτομα το ζευγάρι απατεώνων!

Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να εξαπατήσει 56 άτομα το ζευγάρι απατεώνων!

Μόνο τρεις ηλικιωμένες «τσίμπησαν» το δόλωμα και τους έδωσαν συνολικά 67.150 ευρώ

Ηγουμενίτσα: Προσπάθησε να εξαπατήσει 56 άτομα το ζευγάρι απατεώνων!
Πάνω από 840.000 ευρώ ζητούσαν από τουλάχιστον 53 πολίτες που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν στην περιοχή της Ηγουμενίτσας με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο, το ζευγάρι που συνελήφθη την Τετάρτη! Ωστόσο, μόνο τρεις ηλικιωμένες «τσίμπησαν» το δόλωμα και τους έδωσαν συνολικά 67.150 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας εξιχνίασε τη δράση του 49χρονου από τη Λευκάδα και της 53χρονης Βουλγάρας που είχαν αναλάβει το ρόλο του «εισπράκτορα» για λογαριασμό της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας. Ωστόσο, οι αστυνομικοί αναζητούν  τουλάχιστον άλλους τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους που τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους αστυνομικούς, τους εισαγγελείς ή τους δικηγόρους και ζητούσαν χρήματα, δήθεν για να αποφύγουν τις συνέπειες τα παιδιά τους.

Οι δυο δράστες συνελήφθησαν τη στιγμή που παραλάμβαναν 8.000 ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες από 81χρονη στην Ηγουμενίτσα, αλλά από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε πως είχαν αποσπάσει ακόμη 21.150, 45.000 και 2.000 ευρώ από άλλες τρεις ηλικιωμένες στην Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες απάτες με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών τους και την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης