Φονική κακοκαιρία με τέσσερις νεκρούς σε Μεσσηνία-Λακωνία

Φονική κακοκαιρία με τέσσερις νεκρούς σε Μεσσηνία-Λακωνία

Μία 63χρονη με κινητικά προβλήματα από το Πήδημα Καλαμάτας, ένας 92χρονος με αναπηρία από τη Θουρία και μία 90χρονη γυναίκα από την πόλη της Καλαμάτας τα θύματα της θεομηνίας - Το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός και ένας 77χρονος βοσκός στον Βλαχιώτη Λακωνίας

Φονική κακοκαιρία με τέσσερις νεκρούς σε Μεσσηνία-Λακωνία
Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα. Αρχικά έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την είδηση επιβεβαίωσε με tweet της η Πυροσβεστική αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στην ΕΡΤ. Το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός και ένας 77χρονος βόσκος στον Βλαχιώτη Λακωνίας. Ο 77χρονος αγνοούνταν από το πρωί της Τετάρτης και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές παρασύρθηκε από χείμαρρο.


Κλείσιμο


Τρεις νεκροί στην Καλαμάτα
Ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στο χωριό Πήδημα της Μεσσηνίας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός και η γυναίκα πέθανε αβοήθητη και μόνη στο διαμέρισμά της.

Νεκρός βρέθηκε επίσης στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 92χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα. 

Τέλος, νεκρή ανασύρθηκε και μία 90χρονη γυναίκα από υπόγειο διαμέρισμα στην πόλη της Καλαμάτας.

Την ίδια ώρα, φανερά συντετριμμένος μίλησε στο protothema.gr ο Σταθόπουλος Παναγιώτης, ο γιος του άτυχου ηλικιωμένου εξηγώντας πως ο πατέρας του πέθανε όχι από πνιγμό αλλά από ανακοπή, στο σπίτι του στη Θουρία Καλαμάτας.

«Φοβήθηκε πολύ ο πατέρας μου όταν άρχισαν να μπαίνουν νερά στο ισόγειο του σπιτιού του. Δεν πέθανε από πνιγμό αλλά από ανακοπή καρδιάς. Ήταν 92 ετών. Πώς να αντέξει αυτή την εικόνα να πλημμυρίζει το σπίτι του; Εκείνη την ώρα ήταν με τη γυναίκα που τον πρόσεχε, σοκαρίστηκε, φοβήθηκε και πέθανε», είπε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.

Ακούστε τι είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Καλαμάτας 





Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.

Εν τω μεταξύ ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Καλαμάτας με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.

Αγνοείται 53χρονη στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης 
Σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της Σταυρούλας Πιπερα που αγνοείται εδώ και αρκετές ώρες στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Η 53χρονη γυναίκα που εργάζεται σε καζίνο έφυγε από την εργασία της με προορισμό το σπίτι της. Στο δρόμο την βρήκε η κακοκαιρία και η δυνατή βροχή με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο της. Φοβούμενη αρκετά πήρε τηλέφωνο τον άνδρα της και με φωνές του είπε πως βγήκε από το παράθυρο του οχήματος. 

Όπως λέει στο protothema.gr ο πατέρας της αγνοούμενης η κόρη του μετά το τηλεφώνημα στον άνδρα της αγνοείται. "Ο νους μας πάει στο κακό. Ακόμη δεν έχουμε κάποιο σημείο ζωής και οι αρχές που την αναζητούν δεν έχουν εντοπίσει κάτι. Ήταν πολύ μεγάλη η κακοκαιρία και όλοι μας φοβόμαστε για τα χειρότερα. Η κόρη μου πρόλαβε και μίλησε με τον γαμπρό μου που ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επαφή. Όπως μου είπε του είπε από το τηλέφωνο "βοήθεια ... έχω βγει από το παράθυρο.

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο άνδρας της αγνοούμενης έφυγε από το σπίτι τους με το αυτοκίνητο του για να την βρει αλλά μάταια. Η γυναίκα είχε χαθεί. Τραγική ειρωνεία για την οικογένεια της Σταυρούλας το γεγονός πως το 2011 είχαν χάσει από ηλεκτροπληξία μέσα στο σπίτι τους το 42χρονο γιο τους.

Στο μεταξύ, γύρω στις 5 τα ξημερώματα βρέθηκε το αυτοκίνητο αλλά η γυναίκα δεν βρισκόταν στο εσωτερικό.


 
 
Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τη Μεσσηνία 
















Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη Μεσσηνία

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών - Τριπόλεως - Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον 'Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν σημειωθεί και στη Λακωνία με το σοβαρότερο να εστιάζεται στην εθνική οδό Σπάρτης-Γυθείου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 24 μέχρι το 26 χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας.

Δείτε βίντεο: "Βούλιαξε" η Μεσσηνία - 3 νεκροί - καταστροφές σε όλη τη χώρα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης