Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξετρύπωσαν φόλες στην Κρήτη

Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξετρύπωσαν φόλες στην Κρήτη

Ανακάλυψαν παράνομα γεωργικά φάρμακα στην αποθήκη ενός αγροκτήματος, ο ιδιοκτήτης του οποίου προσπάθησε να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει και συνελήφθη

Εκπαιδευμένοι σκύλοι ξετρύπωσαν φόλες στην Κρήτη
Ιδιαίτερα αποτελεσματική αποδεικνύεται η σύσταση της «Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» που απαρτίζεται από τα σκυλιά «Ντάικα» και «Καρίνα», τα οποία έχουν εκπαιδευτεί να εντοπίζουν φόλες και παράνομες παγίδες σε αγροτικές και δασικές περιοχές.

Οι σκύλοι ανιχνευτές μαζί με τους χειριστές τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και τον εκπαιδευτή τους εντόπισαν αρχικά ένα νυκτόβιο αρπακτικό πουλί που ήταν νεκρό στην περιοχή Κουρτέσι Πινακιανού στο Οροπέδιο Λασιθίου. Στην ίδια περιοχή, εντόπισαν ακόμη δυο θηλιές και δυο δόκανα που είχαν τοποθετηθεί σε καλλιεργημένη έκταση, αλλά και διάσπαρτα δηλητηριασμένα δολώματα.

Αμέσως μετά, ανακάλυψαν παράνομα γεωργικά φάρμακα στην αποθήκη ενός αγροκτήματος, ο ιδιοκτήτης του οποίου προσπάθησε να διαφύγει χωρίς να τα καταφέρει και συνελήφθη από υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Αγίου Νικολάου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου τον άφησε ελεύθερο, αφού του άσκησε δίωξη. Τα δηλητηριασμένα δολώματα εστάλησαν στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων στην Αθήνα για τοξικολογική εξέταση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης