Το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Μπλοκάρει προσωρινά με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η εντολή προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ να δηλώσουν αν έχουν παράλληλη απασχόληση σε άλλο μέσο ενημέρωσης

Το Μονομελές Πρωτοδικείο εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ των εργαζομένων στην ΕΡΤ
Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) καθώς και 17 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ
(δημοσιογράφοι, ηχολήπτες, μοντέρ, κ.ά) οι οποίοι ζητούσαν να «παγώσει» η από 25.5.2016 εντολή της ΕΡΤ που τους υποχρέωνε να δηλώσουν εγγράφως αν εργάζονται σε κάποιο άλλο μέσο ενημέρωσης.

Το δικαστήριο με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε «μπλοκάρει» την ισχύ της συγκεκριμένης εντολής μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η κύρια αγωγή που έχει καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι 17 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για το ίδιο θέμα.
Κλείσιμο

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αγωγή της ΠΟΣΠΕΡΤ και των εργαζομένων, η ΕΡΤ με έγγραφό της στις 25 Μαΐου ζήτησε από το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία να υποβάλλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνουν, μεταξύ άλλων, εάν απασχολούνται ακόμη και άνευ αμοιβής σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να δηλώσουν τυχόν εργασία τους ακόμη και σε μη ανταγωνιστικά προς την ΕΡΤ μέσα, «διαφορετικά άλλως θα δηλώνουν την άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε για την εν λόγω άμισθη προσφορά εργασίας ή των υπηρεσιών τους σε τρίτο πρόσωπο, η οποία δύναται να χορηγηθεί κατόπιν σχετικής δήλωσης και αίτησης του ενδιαφερομένου εργαζόμενου».

Κατά της συγκεκριμένης απόφασης, η ΠΟΣΠΕΡΤ και 17 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ προσέφυγαν μέσω του δικηγόρου τους κ. Κωνσταντίνου Τοκατλίδη στη Δικαιοσύνη και με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζήτησαν να «παγώσει» η ισχύς της, μέχρι να εκδικασθεί η κύρια αγωγή τους με την οποία ζητούν να κηρυχθεί «άκυρη» η επίμαχη εντολή.

Οι προσφεύγοντες μεταξύ άλλων υποστηρίζουν στην αγωγή τους ότι η απόφαση της ΕΡΤ είναι «παράνομη και καταχρηστική» και προσβάλλει προστατευόμενα θεμελιώδη δικαιώματά τους και ελευθερίες.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και πάγωσε την ισχύ της από 25.5.2016 εντολής της ΕΡΤ μέχρι να συζητηθεί η αγωγή των προσφευγόντων, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης