Δίκη ΧΑ: Παρελκυστικές τακτικές από τους δικηγόρους των χρυσαυγιτών καταγγέλλει η πολιτική αγωγή

Δίκη ΧΑ: Παρελκυστικές τακτικές από τους δικηγόρους των χρυσαυγιτών καταγγέλλει η πολιτική αγωγή

Μετά το νέο εμπόδιο που προκλήθηκε από  συνήγορο κατηγορουμένου - Για τις 30 Μαΐου διεκόπη η διαδικασία

Δίκη ΧΑ: Παρελκυστικές τακτικές από τους δικηγόρους των χρυσαυγιτών καταγγέλλει η πολιτική αγωγή
Σε νέα διακοπή για τις 30 Μαΐου, οδηγήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς νέο εμπόδιο ανέκυψε με συνήγορο κατηγορουμένου. Η συνήγορος δεν είχε λάβει άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας στον οποίο ανήκει (λόγω της αποχής των δικηγόρων) προκειμένου να παρασταθεί στη δίκη.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή με τη νέα διακοπή της δίκης, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής με γραπτή δήλωση τους έκαναν λόγο για «μεθοδεύσεις των κατηγορουμένων χρυσαυγιτών για παρέλκυση της δίκης» και παράλληλα μίλησαν για «υποκριτικό χαρακτήρα» σε δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης περί «διακαούς επιθυμίας τους» για επιτάχυνση της δίκης.

Τι όμως συνέβη σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία και το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση; 

Ειδικότερα, με την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος Γιώργος Σταμπέλος, γνωστοποίησε στο δικαστήριο δήλωση της συνηγόρου του στη οποία αναφέρονταν ότι η δικηγόρος δεν έλαβε άδεια από το σύλλογό της να παρασταθεί στη δίκη. Η συνήγορος μάλιστα, χαρακτήριζε άκυρη την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου να διορίσει αυτεπαγγέλτως άλλον δικηγόρο στη θέση της!  Και με το επιχείρημα ότι ο εντολέας της δεν είχε ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο, η συνήγορος με την δήλωσή της ζήτησε από το δικαστήριο να διακόψει τη δίκη έως ότου λυθεί το θέμα και να μπορέσει η ίδια να παρασταθεί στο δικαστήριο και να εκπροσωπήσει τον εντολέα της.

Το αίτημα της συνηγόρου απορρίφθηκε από  την έδρα. Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  προχώρησε στη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο ένας εκ των διορισθέντων συνηγόρων. Μάλιστα, ο συνήγορος, που διορίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, δήλωσε πως αποδέχεται καταρχήν τον διορισμό του αν και όπως είπε ο κατηγορούμενος Γ. Σταμπέλος, του ανακοίνωσε  πως δεν τον αποδέχεται καθώς έχει δικηγόρο.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης