Πανελλαδικές: Στα αναμενόμενα πλαίσια τα θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας

Πανελλαδικές: Στα αναμενόμενα πλαίσια τα θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας

Οι εξεταζόμενοι των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται αύριο 

Πανελλαδικές: Στα αναμενόμενα πλαίσια τα θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας
Με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων που διαγωνίζονται με το νέο σύστημα (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), καθώς επίσης και οι υποψήφιοι των Γενικών αλλά και των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα (μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων).

Η εκτίμηση των ειδικών είναι ότι τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια, με κυμαινόμενο βαθμό δυσκολίας ανάλογα με το θέμα.

Δείτε εδώ τα θέματα

Σύμφωνα με την ΟΗΦΕ οι υποψήφιοι «προσομοίαζαν το επίπεδο δυσκολίας των τελευταίων πέντε ετών και ως συνέπεια ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής με βασικές υπολογιστικές και αναλυτικές ικανότητες μπορούσε να διεκδικήσει την άριστη επίδοση. Τα θέματα ήταν σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα καλύπτοντας ικανοποιητικό μέρος της ύλης. Οι υποψήφιοι μπορούσαν να αντλήσουν τις απαντήσεις των θεωρητικών ερωτημάτων με προφανή τρόπο από το σχολικό βιβλίο ενώ στο πρακτικό κομμάτι των ασκήσεων μόνο ένα ερώτημα του τέταρτου θέματος απαιτούσε μεγαλύτερη προσοχή και ενασχόληση. Στο σύνολό τους ωστόσο οι ασκήσεις του τρίτου και τέταρτου θέματος αποτελούνταν από ζητήματα κλιμακούμενης δυσκολίας που προσεγγίζονται με απλούς υπολογισμούς και εφαρμογή των τύπων του σχολικού βιβλίο». 
Κλείσιμο

Οι εξετάσεις συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη, για τους μαθητές των ΕΠΑΛ με τα μαθήματα: Τεχνολογία Δικτύων και Επικοινωνιών, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού και Δενδροκομία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης