Έρευνα για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά την καταγγελία Βγενόπουλου

Έρευνα για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά την καταγγελία Βγενόπουλου

Στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου ανατέθηκε η ποινική προκαταρκτική έρευνα για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου

Έρευνα για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά την καταγγελία Βγενόπουλου
Η ποινική προκαταρκτική ερευνά για τα καταγγελλόμενα  στην  μηνυτήρια  αναφορά  του  πρόεδρου του ομίλου Marfin Ανδρέα  Βγενόπουλου σε βάρος της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου έχει ήδη ανατεθεί στην αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου   Ευσταθία Σπυροπούλου.
         
Ο κ. Βγενόπουλος αποδίδει στην κυρία Θάνου τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικού λειτουργού, της  εμπορίας επιρροής, της απόπειρας εκβίασης και παράβασης καθήκοντος, ενώ εμπλέκει και    μία επιχειρηματία φίλη της προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς  και συγγενικά της πρόσωπα.
         
Τα εν λόγω αδικήματα  τα οποία περιγράφονται  στην μηνυτήρια αναφορά   σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τις δικαστικές διαδικασίες εκδόσεως των στελεχών της MIG   Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου στην Κύπρο και με την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε   κατά της Εισαγγελέως Εφετών   Γεωργίας Τσατάνη η οποία χειρίστηκε την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου.
         
Η προκαταρκτική έρευνα από την κυρία Σπυροπούλου θα διεξαχθεί με απόλυτη μυστικότητα όπως απαιτεί η Ποινική  Δικονομία και η ποινική νομοθεσία, ενώ σήμερα ο κ. Βγενόπουλος  σε δημόσια επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης  Νικόλαο Παρασκευόπουλο κάνει λόγο για καθυστερήσεις στη διερεύνηση της μηνυτήριας αναφοράς του, ενώ του απέστειλε και το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς.
         
Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος με την εν λόγω επιστολή του,   ζητά ακόμη από τον κ. Παρασκευόπουλο  να διερευνηθούν οι τυχόν προκύπτουσες πειθαρχικές ευθύνες της κυρίας Θάνου, υπενθυμίζοντας τον προβληματισμό που είχε εκφράσει για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που θα ακολουθούσε, όσο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της.
Κλείσιμο
         
Με την ίδια επιστολή ο πρόεδρος   του ομίλου Marfin απευθύνεται και στην κυρία Θάνου με αφορμή τα όσα είπε στην εκδήλωση για τα 21 χρόνια της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών   (Θεσσαλονίκη)  και την κάλεσε «εκ νέου να σεβαστεί τη μυστικότητα της προδικασίας και επειδή απ΄ ότι φαίνεται της αρέσει η σοφία των αρχαίων Ελλήνων της θυμίζω το αρχαίο ρητό «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»».
         
Υπενθυμίζεται ότι στην   Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών  η κυρία Θάνου, μεταξύ των άλλων,     είχε κάνει λόγο ευθέως για μεθόδους σπίλωσης από εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών και είχε επισημάνει ότι οι δικαστές δεν πτοούνται από τέτοιες μεθόδους και θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους ερευνώντας υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.
         
Πάντως, η  πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε χαρακτηρίσει "αθλιότητες" και "ανυπόστατα" τα καταγγελλόμενα από τον κ. Βγενόπουλο  σε βάρος της με τη φράση "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται".
         
Παράλληλα, για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και για τους χειρισμούς επ αυτής δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ήδη διενεργείται έρευνα με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης  σε βάρος των οποίων    έχει καταθέσει αναφορά ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής (είχε διατελέσει υπεύθυνος σε θέματα δικαστικής συνδρομής και εκδόσεων) μεταξύ των οποίων και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
         
Όμως την ίδια στιγμή, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα για όσα ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι εμποδίστηκε στο να κάνει το έργο του. Μέχρι σήμερα, αν και έχει κληθεί ο κ. Αγγελής να καταθέσει   δεν έχει προσέλθει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης