Ιερόσυλοι έκλεψαν λείψανα από ναό στην Θεσπρωτία

Ιερόσυλοι έκλεψαν λείψανα από ναό στην Θεσπρωτία

Οι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού της εκκλησίας και διέρρηξαν μία από τις πλαϊνές πόρτες χωρίς να τους αντιληφθούν οι κάτοικοι

Ιερόσυλοι έκλεψαν λείψανα από ναό στην Θεσπρωτία
Ανενόχλητοι έδρασαν για μια ακόμη φορά οι ιερόσυλοι που λεηλατούν ναούς και μοναστήρια στην Ήπειρο. Αυτή τη φορά, εισέβαλαν στην εκκλησία του Αγίου Μηνά που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού Κεστρίνη στην Θεσπρωτία και άρπαξαν το λείψανο του αγίου!

Οι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού της εκκλησίας και διέρρηξαν μία από τις πλαϊνές πόρτες χωρίς να τους αντιληφθούν οι κάτοικοι. Αρχικά, προσπάθησαν να αρπάξουν χρήματα από τα παγκάρια, όμως τα βρήκαν άδεια και άρχισαν να ερευνούν όλους τους χώρους της εκκλησίας.

Τελικά, βρήκαν μια ασημένια λειψανοθήκη που περιείχε τμήματα του λειψάνου του Αγίου Μηνά, την άρπαξαν και εξαφανίστηκαν αθέατοι όπως είχαν φτάσει. Οι υπεύθυνοι του ναού ανακάλυψαν το πρωί την εξαφάνιση της λειψανοθήκης και κατήγγειλαν τη διάρρηξη στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας που διενεργεί έρευνα για να εντοπίσει τους ιερόσυλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης