PROTOTHEMA

Ελλάδα

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες που χάθηκε το παιδί

Διαβάστε τη δικογραφία για την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας-Ειρήνης

Διαβάστε τη δικογραφία για την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας-Ειρήνης

Οι εισαγγελικές αρχές αποδίδουν δόλο στους γονείς της τετράχρονης γιατί την εξέθεσαν σε μεγάλο κίνδυνο

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες εξαφάνισης της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, ανήμερα του Πάσχα, περιέχει η δικογραφία που σχημάτισαν οι αρχές για την συγκεκριμένη υπόθεση. Και ενώ αύριο, Παρασκευή, οι γονείς της 4χρονης οδηγούνται στο αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο προκειμένου να δικαστούν για κατηγορίες που αφορούν στην εγκατάλειψη της ανήλικης κόρης τους, από τη δικογραφία προκύπτει ότι οι αστυνομικές αρχές αναζητούν ακόμη την άκρη του νήματος στην συγκεκριμένη υπόθεση, αποκλείοντας προς το παρόν το σενάριο της απαγωγής. 


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των γονιών της μικρής, η 4χρονη κοιμήθηκε μόνη στο δάσος, αφού προηγουμένως περιπλανήθηκε χωρίς νερό και φαγητό. Οι εισαγγελικές αρχές αποδίδουν δόλο στους γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης, οι οποίοι όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο «αν και είναι υποχρεωμένοι να την φροντίζουν και να την προστατεύουν λόγω του νεαρού της ηλικίας της, εξέθεσαν αυτή σε μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική της υγεία και ακεραιότητα».


Σύμφωνα με την κατηγορία, οι γονείς άφησαν μόνη της τη μικρή σε ένα μεγάλο χώρο με παλιά αυτοκίνητα, και ενώ «υπήρχε μουσική με υψηλή ένταση» λόγω του Πάσχα με αποτέλεσμα η μικρή «να διαφύγει της προσοχή τους και να απομακρυνθεί περιπλανώμενη μόνη και αβοήθητη κατά το μεγαλύτερο μέρος της 01-05-16 και την νύκτα της 02-05-16 σε παρακείμενη δασώδη έκταση όπου και κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα επάνω σε κλαδιά….».

«Ήταν μόνο του και φοβισμένο. Είχα δει στην τηλεόραση και στο ίντερνετ ότι στην περιοχή Σχιστού είχε εξαφανιστεί ένα κοριτσάκι και το αναζητούσαν. Τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν απόλυτα. Το κοριτσάκι ήταν καλά στην υγεία του αλλά αρκετά φοβισμένο και ταλαιπωρημένο», καταθέτουν οι μάρτυρες οδηγοί που εντόπισαν την 4χρονη. 

Αλλά και ο αστυνομικός ο οποίος μίλησε πρώτος στην Μαρία-Ειρήνη αναφέρθηκε στη μικρή λέγοντας πως «ήταν εμφανώς σοκαρισμένη από το γεγονός ότι περιπλανιόταν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και της νύχτας στο δάσος και ανέφερε κάποια στιγμή ότι κοιμήθηκε κάτω από τα δέντρα σε κάτι κλαδιά». 

Όπως ο ίδιος ανέφερε, η μικρή «επανέλαβε πολλές φορές ότι την άφησε η μητέρα της και ότι εκείνη την έψαχνε φοβισμένη και τη φώναζε, αλλά δεν ήταν πουθενά. Τη ρώτησα αν άκουσε κανέναν να τη φωνάζει ή αν είδε κάποιον να την ψάχνει και μου είπε πως όχι. Τη ρώτησα επανειλημμένα αν η ίδια από μόνη της διέφυγε την προσοχή των γονιών της και χάθηκε στο δάσος αλλά εκείνη επέμενε ότι την άφησε η μητέρα της». 

Από την πλευρά τους, οι γονείς της 4χρονης, στις προανακριτικές τους καταθέσεις περιγράφουν τις προσπάθειες που, όπως είπαν, έκαναν για να εντοπίσουν το παιδί τους.

«Σηκώθηκα από το τραπέζι για να κόψω πεπόνι. Εκείνη τη στιγμή τα δύο ανήλικα τέκνα μου ήταν στην αυλή και παίζανε, δίπλα ακριβώς στο τραπέζι. Ενώ ήμουν μέσα στο σπίτι, άκουσα τον άντρα μου να φωνάζει και να αναζητά την ανήλικη Μαρία-Ειρήνη. Με ρώτησε εάν την είχα δει. Μου είπε ότι δεν τη βρίσκει και άρχισα και εγώ να την αναζητώ στο χώρο της μάντρας, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο», κατάθεσε χαρακτηριστικά η μητέρα της μικρής.


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Πρέπει να γίνει ψυχιατρική εκτίμηση 06/05/201609:25

Πρέπει να γίνει άμεση ψυχιατρική εκτίμηση ...ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ απο ειδικό . Άνθρωπος που γράφει ότι είχαν ΔΟΛΟ να τη βάλουν κάπου με δυνατή μουσική και χωρίς περίφραξη για να διαφύγει της προσοχής τους , ΕΜΦΑΝΩΣ δεν είναι στα καλά του

Απάντηση
Όντως 06/05/201607:44

Υπάρχουν αδιάσειστα φωτο-ντοκουμέντα. Τώρα ησυχάσαμε!

Απάντηση
να ευχόμαστε05/05/201619:23

όλοι οι γονείς να μην έρθουμε ποτέ στη θέση τους!δε ξέρω τι δόλος μπορεί να υπάρχει στην υπόθεση,το παιδάκι λέει ότι το άφησε η μαμά του στο δάσος από το σοκ σίγουρα.Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία μπερδεύουν το φανταστικό από το πραγματικό.

Απάντηση
Πολιτική δίωξη05/05/201619:21

Τους γονείς των παιδιών που το φάγανε τα σκυλιά γιατί δεν τους κράτησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο; Τους γονείς των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο γιατί δεν τους κρατούν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο; Είναι απλό, όλοι αυτοί δεν ήταν ύποπτοι ως ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία