«Πέρασε τη νύχτα μόνη στο βουνό...» είπε η μητέρα της μικρής Μαρίας

«Πέρασε τη νύχτα μόνη στο βουνό...» είπε η μητέρα της μικρής Μαρίας

«Είναι χριστιανοί, δεν ανήκουν σε αιρέσεις» είπε ο δικηγόρος των γονέων που αφέθηκαν ελεύθεροι - Αναβλήθηκε η δίκη λόγω της αποχής των δικηγόρων - Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

«Πέρασε τη νύχτα μόνη στο βουνό...» είπε η μητέρα της μικρής Μαρίας
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς της 4χρονης Μαρίας – Ειρήνης που είχε εξαφανιστεί για περίπου μία ημέρα προκαλώντας αναστάτωση σε όλη την Ελλάδα. Οι γονείς της Μαρίας οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο λίγο μετά τις 12 μεσημέρι της Τετάρτης, η δίκη τους όμως αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων, αλλά τελικά θα διεξαχθεί, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου.

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης οι γονείς της μικρής αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος.

Σήμερα, στο δικαστήριο ο πατέρας της μικρής δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε ότι δεν εργάζεται.
Κλείσιμο

«Διέφυγε για ένα λεπτό από την προσοχή μου. Άφησα στον άντρα μου τα παιδιά μου και πήγα στην κουζίνα. Αμέσως μετά αρχίσαμε να την ψάχνουμε αλλά δεν μπορούσαμε να τη βρούμε. Πήραμε την αστυνομία και το «Χαμόγελο του Παιδιού», είχαμε μαζευτεί 200 άτομα. 

Η κόρη μου, μου είπε ότι ήταν στο βουνό και κοιμήθηκε στα χορταράκια. Μου είπε ότι ήθελε να δει ένα σκυλάκι και μετά χάθηκε.

Εμένα το παιδί μου, μου είπε ότι πέρασε τη νύχτα μόνο του. Δεν πιστεύω ότι κάποιος το πήρε. Ευχαριστώ τον Θεό που μου το φύλαξε στο δάσος»,
είπε η μητέρα της 4χρονης στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό της από τον εισαγγελέα. 




«Το παιδί είναι καλά από εκεί και πέρα όταν θα μπορέσει να μιλήσει θα μιλήσει μόνο του. Εμείς δεν αφήσαμε κανένα παιδί στο δρόμο γιατί ακούσαμε ότι το αφήσαμε σε δάση και τέτοια. Το παιδί διέφυγε για ένα λεπτό από την προσοχή μας κινητοποιηθήκαμε αμέσως, εμείς φωνάξαμε την αστυνομία, εμείς φωνάξαμε το «Χαμόγελο του Παιδιού», εμείς ζητήσαμε ελικόπτερο και δεν μας το έδωσαν. Είχαμε τους διασώστες, τα ΕΜΑΚ, τους φίλους μας και τους ευχαριστούμε. Ήμασταν 200 άνθρωποι εκεί. Πέρασαν από εκεί αυτοκίνητα και το παιδί δεν βρέθηκε. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω συλληφθεί ποτέ στη ζωή μου», είπε ο πατέρας της Μαρίας -Ειρήνης με την σειρά του 




 «Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε  οποιοσδήποτε, πήγαν στο τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρο. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνος του. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. Άρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί»,
υποστήριξε ο δικηγόρος των γονέων, Σταύρος Γεωργόπουλος.

«Όχι μόνο δεν το άφησε η μαμά του, ο πατέρας ήταν συνέχεια στο τμήμα, δηλαδή τις περισσότερες ώρες το ίδιο και η μαμά του. Το παιδί βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο «Παίδων» θα πρέπει να ακολουθηθεί μία τυπική διαδικασία, να ορίσει η εισαγγελέας ανηλίκων  κοινωνική λειτουργό, να μεταβεί στην οικία των γονέών, τώρα που αφέθηκαν ελεύθεροι θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα, να ερευνήσει τις συνθήκες να γνωματεύσει και μετά να αποφασίσει η κυρία Εισαγγελέας αν θα δώσει το παιδί η όχι.  

Οι γονείς, δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι είναι χριστιανοί, υπάρχουν μάρτυρες ότι την Μ. Παρασκευή ακολούθησαν τον επιτάφιο, δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν σε κάποιες αιρέσεις»
, είπε και σημείωσε πως κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο είναι «από απόκριες, είναι Hαlloween. Tα δεδομένα που έχει αυτή τη στιγμή η αστυνομία είναι ότι ένας πατέρας δίνει πλήρη περιγραφή αμέσως μόλις χάνει το παιδί του. Δηλαδη ο πατέρας τις ήθελε να κάνει να πάρει το παιδί του και να κάποια τελετή; Kαι γιατί δεν δώσει περιγραφή. Δεν μου βγαίνει αυτή η λογική».  



«Αξιοπρεπέστατα τα παιδιά. Αγαπάνε τα παιδιά τους θα έδιναν και την ψυχή τους. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί. Ψάχναμε όλο το βράδυ. Αφού δεν έχει φτερά το παιδί κάποιος πρέπει να το πήρε», δήλωσαν από την πλευρά τους οι κουμπάροι του ζευγαριού.

Εν αναμονή των πορισμάτων

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας ανηλίκων, με εντολή της οποίας η μικρή Μαρία-Ειρήνη έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αναμένει τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων και των παιδιάτρων που εξετάζουν το κοριτσάκι. Η εισαγγελέας θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς μόνο εφόσον οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφανθούν ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον και ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.





«Με άφησε η μαμά μου στο δάσος...»

Το πρωί της Τρίτης οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει το παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους, όμως, δεν έγινε δεκτό.  Οι δύο κατηγορούμενοι, που πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν το άφησαν μόνο του για ελάχιστο χρονικό διάστημα. 

Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη φέρεται να είπε στους ψυχολόγους, που την παρακολουθούν, ότι πήγε να δει το μικρό άλογο του παππού της και ακολουθώντας το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος. Αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος. 

Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς του και εκείνο φοβήθηκε, γιατί δεν ήξερε πώς να επιστρέψει σε αυτούς. Έτσι, «ξάπλωσα και κοιμήθηκα στα χορτάρια».  Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.

- Που ήσουν;
- Στο δάσος.
- Τι ήθελες εκεί;
- Με άφησε η μαμά μου.
- Πώς βρέθηκες στο δάσος;
- Με άφησε η μαμά μου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, ακόμη, δεν διαπιστώθηκε να φέρει κανένα σημάδι στο σώμα της, γεγονός που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη βίαιη αρπαγή της, ούτε είχε υποστεί κακοποίηση. Έτσι, οι άνδρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η μικρή χάθηκε στο δάσος ενώ έπαιζε και ότι εάν είχε συμβεί κάτι άλλο θα τους το ανέφερε. Γεγονός είναι, πάντως, ότι η τετράχρονη βρέθηκε ταλαιπωρημένη, πεινασμένη, αφυδατωμένη και φοβισμένη εξού και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων. 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Λίγο πριν τις 15.00 της Κυριακής του Πάσχα  η τετράχρονη Μαρία – Ειρήνη εξαφανίστηκε από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στη λεωφόρο Σχιστού. Σύμφωνα με την οικογένεια, το κοριτσάκι, χάθηκε όταν διέφυγε για λίγα λεπτά της προσοχής των γονιών του, οι οποίοι μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί δήλωσαν την εξαφάνιση του παιδιού τους, κινώντας τις διαδικασίες ανεύρεσής του. Όπως υποστήριξαν έψαξαν παντού, ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα και στους γύρω δρόμους σε δύσβατα σημεία, όμως, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη της. 

«Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε. Η μαμά της πήγε να κόψει κάποια φρούτα. Το παιδί έφυγε να δει το πόνι. Το άλλο μου παιδί έκανε μια ζημιά, μέχρι να πιάσω το ένα παιδί έχασα το άλλο. Μέσα σε τρία λεπτά έχασα το κοριτσάκι μου. Ήμασταν οκτώ άτομα και μπροστά σε οκτώ άτομα χάθηκε ένα παιδί 3,5 ετών», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους  ο κ. Πρίντεζης, περιγράφοντας τις στιγμές πριν χαθεί η μικρή Μαρία-Ειρήνη.

Η περιπέτεια, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος, αφού η τετράχρονη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην λεωφόρο Καβάλας, στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά, κοντά σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την μάντρα αυτοκινήτων του παππού της, από όπου χάθηκαν τα ίχνη της. Το παιδί εντοπίστηκε από έναν άντρα του Λιμενικού Σώματος ο οποίος αναγνώρισε την μικρή και μαζί με δύο γυναίκες την μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης