Βίντεο: Σκοπιανοί συνοριοφύλακες χτυπούν ανήλικα προσφυγόπουλα

Βίντεο: Σκοπιανοί συνοριοφύλακες χτυπούν ανήλικα προσφυγόπουλα

Το ατόπημα της Daily Mail: «Μπέρδεψε»(!) τους Σκοπιανούς με τους Ελληνες συνοριοφύλακες

Βίντεο: Σκοπιανοί συνοριοφύλακες χτυπούν ανήλικα προσφυγόπουλα
Πάνω από 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες μια «ανάσα» από τα σύνορα στην Ειδομένη και παραμένουν αποκομμένοι από τον τελικό τους προορισμό, ο οποίος είναι η Ευρώπη.

Για να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να αγγίξουν το όνειρο επιβάλλεται να περάσουν τα σύνορα, μια δύσκολη, επίπονη και πολλές φορές ακατόρθωτη διαδικασία.

Την ώρα που όλο και περισσότερος κόσμος εξακολουθεί να συρρέει στην Ειδομένη με την ελπίδα να καταφέρει να περάσει από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων,  έρχονται στο φως δημοσιεύματα - με αποδείξεις (φωτογραφίες και βίντεο) - για κακοποιήσεις προσφύγων από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Ενα σοκαριστικό βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βρετανική «Daily Mail» απεικονίζει σκοπιανούς συνοριοφύλακες να χτυπούν βάναυσα με γκλομπ ανήλικα παιδιά που κρεμιούνται επάνω στα συρματοπλέγματα. Πλήθος μεταναστών, αγκαλιά με τα παιδιά τους προσεγγίζουν καθημερινά τα συρματοπλέγματα και προσπαθούν να περάσουν στα
Κλείσιμο
Σκόπια.


Οι ανατριχιαστικές εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου.



Το ατόπημα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» 


Παρατηρώντας κανείς τις ανατριχιαστικές εικόνες των συνοριοφυλάκων με τα γκλομπ στο χέρι να βγάζουν το μένος τους επάνω στα αδύνατα κορμιά ανήλικων προσφυγόπουλων, η βρετανική εφημερίδα πέφτει σε ένα αδικαιολόγητο ατόπημα. 


Καταγράφει το περιστατικό βίας από Ελληνες συνοριοφύλακες, μια άκρως λανθασμένη πληροφόρηση.

Οι συνοριοφύλακες είναι Σκοπιανοί διότι βρίσκονται στο έδαφος των Σκοπίων και όχι της Ειδομένης, ενώ αν εστιάσει κανείς και στα διακριτικά τους, αποκαλύπτεται η ταυτότητά τους. Αρκεί, κανείς δε, να παρατηρήσει και το γεγονός ότι στις ασπίδες τους αναγράφεται η Αστυνομία στα Σκοπιανά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης