PROTOTHEMA

Ελλάδα

Στην Κλαυθμώνος η συγκέντρωση

Απεργιακό «λουκέτο» στο Δημόσιο για το ασφαλιστικό

Απεργιακό «λουκέτο» στο Δημόσιο για το ασφαλιστικό

Στον δρόμο γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ-νοσοκομεία, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και δημοσιογράφοι

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, γιατροί, εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και εκπαιδευτικοί  κατεβαίνουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στο κοινό μέτωπο κατά του ασφαλιστικού προστίθενται οι δημοσιογράφοι , οι μηχανικοί και οι δικηγόροι.


Η  ΑΔΕΔΥ  καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος με στόχο να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό που, όπως υποστηρίζει, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις.

Ειδικότερα καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας.

Η απεργία των ελεγκτών ξεκίνησε στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε: Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir ,πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών, πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές , πτήσεις κατάστασης έκτακτης ανάγκης,  ανθρωπιστικής βοήθειας ,Έρευνας και Διάσωσης. 
Ακυρώθηκαν ήδη  οι περισσότερες  πτήσεις του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air ενώ άλλες άλλαξαν ώρα .  Για περισσότερες πληροφορίες  το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνήσει  με την αεροπορική εταιρεία.

Ακόμη , θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας καθώς στην απεργία  συμμετέχουν  οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.  Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ,η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΕΣΗΕΑ. Δε θα μεταδοθούν ειδήσεις στα ΜΜΕ  από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι « θα συνεχίσει από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου».

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν λόγο «για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ και επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ. 

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

fm07/04/201612:41

Είμαι συνταξιούχος Δημοσιος Υπάλληλος και θα σας πω τι συνέβαινε στην υπηρεσία που δούλευα όταν είχε απεργία. Υπήρχε φαινομενικά μια συμμετοχή της τάξης του 40-60%, ανάλογα με την απεργία. Όμως οι μη απεργοί υπάλληλοι δεν εξυπηρετούσαν τους πολίτες γιατί στα πόστα εξυπηρέτησης του κοινού δεν υπήρχε υπάλληλος. Όλοι κάθονταν σε γραφεία στα οποία το κοινό δεν είχε πρόσβαση. Εν τω μεταξύ η πλειοψηφία αυτών που δεν προσήλθαν στη δουλειά, ειδοποιούσαν το γραφείο προσωπικού ότι τη ημέρα αυτή δεν απεργούσαν αλλά είτε δήλωναν ασθενείς είτε ζητούσαν άδεια (γονική, κανονική κλπ) επειδή τους "έτυχε κάτι έκτακτο". Στο τέλος οι πραγματικοί απεργοί δεν ξεπέρναγαν το 5-10%. Κατά τα άλλα η ΑΔΕΔΥ και τα ΜΜΕ δηλώναν ότι "νέκρωσε το Δημόσιο".

Απάντηση
οκ07/04/201611:48

Δώστε λεφτά στο δημόσιο.Είναι η κορυφή των κομματόσκυλων.Πώς αλλιώς θα διατηρηθεί το σύστημα;

Απάντηση
ρουφιανοι 07/04/201611:39

Ο σύριζα τους έβαλε , στημένη .πρόσεχτε παιδιά μην σκισετε κάνα καλσόν! αφήνουμε στελέχη του σύριζα να κυκλοφορούν ελεύθερα , απίστευτο.

Απάντηση
ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΙΠΟΔΑ07/04/201611:09

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΞΥΣΤΕΣ

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία