Πειθαρχική έρευνα ζητά η Τσατάνη

Πειθαρχική έρευνα ζητά η Τσατάνη

Μετά τη συζήτηση στη Βουλή, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη που χειρίστηκε την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου ζητεί κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Πειθαρχική έρευνα ζητά η Τσατάνη
Να διεξαχθεί κατεπείγουσα πειθαρχική  έρευνα ζητεί από την  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο  Θεμιστοκλής   Σοφός, ως δικηγόρος της  Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη
μετά από όσα ανέφερε χθες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αλλά και για το  σύννομο   ή μη  των ενεργειών  άλλων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών,

Μεταξύ των δικαστών που ζητεί να ερευνηθούν πειθαρχικά περιλαμβάνονται η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.    

Στην αναφορά, η οποία κοινοποιήθηκε  και στον υπουργό Δικαιοσύνης Νικόλαο Παρασκευόπουλο, παρατίθεται όλη η ομιλία του κ.  Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα Τσατάνη   και αντέκρουσε τις σε βάρος του καταγγελίες.
Κλείσιμο

       Σύμφωνα  με την αναφορά της κυρίας Τσατάνη από την χθεσινή συζήτηση προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλο  και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών, ενώ αφήνει υπαινιγμούς για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας.

          Συγκεκριμένα, επισημαίνεται στην αναφορά:

«Σας θέτω υπ’ όψιν ως νεώτερα στοιχεία, προκειμένου να διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση, τα αναφερόμενα στα πρακτικά της Βουλής, κατά τη διενεργηθείσα την 29/3/2016 συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς επίσης και το σύνολο της ληφθείσης υπ’εμού προκαταρκτικής δικογραφίας, και ζητώ όπως, ως ιεραρχικά προϊσταμένη, ενεργήσετε σύμφωνα με νόμον, ώστε να πιστοποιηθή και ενδοϋπηρεσιακώς το σύννομον (ή μη) των ενεργειών της κ. Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών κ. Γεωργίας Τσατάνη, αλλά και της κ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλικής Θάνου Χριστοφίλου, και των κ. Ιωάννη Αγγελή, Εισαγγελέως Εφετών, και κ. Ελένης Ράϊκου, Αντεισαγγελέως Εφετών Διαφθοράς, καθώς και όλων των εξετασθέντων εισαγγελικών λειτουργών ως μαρτύρων, κληθέντων από την κ. πρόεδρο του Αρείου Πάγου, αλλά και για παν θέμα που εκθέτει απομειωτικώς την επί δεκαετίες άσπιλον υπηρεσιακή ιδιότητα και την προσωπικότητα της κ. Γεωργίας Τσατάνη και εις το πρόσωπόν της την ενιαίαν εισαγγελική υπηρεσίαν, έστω και υπονοηματικώς «εκ συμπτώσεως», επιλυομένων, κατά παράκλησιν και των δικονομικών και ουσιαστικών παραμέτρων της υπηρεσιακής εκπληρώσεως του ανατεθέντος από εσάς καθήκοντός της, εξ επόψεως εσωτερικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς εννόμου τάξεως, την οποία ως ιεραρχικώς κατωτέρα σεμνύνεται να σας υποδείξει, επαφιεμένη εις την τιμίαν κρίσιν σας και την κρίσιν οιουδήποτε ανωτέρου βαθμού συνάδελφο».

 Ακόμη,  σημειώνεται στην αναφορά  ότι η κυρία Θάνου  καλεί την εισαγγελέα Εφετών να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις «για όσα της αποδίδονται», χωρίς όμως να είναι σαφή τα αδικήματα τα οποία της  αποδίδονται έτσι, ώστε να είναι σε θέση  να απαντήσει.

          Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσατάνη, η οποία έθεσε στο αρχείο δικογραφία του Ανδρέα Βγενόπουλου για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας,  με επιστολή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει κάνει λόγο για παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στην εν λόγω υπόθεση.

Παράλληλα,   η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου  διενεργεί  πειθαρχική έρευνα την οποία  διέταξε η ίδια για τον τρόπο  που περιήλθε στην κυρία Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον  επιχειρηματία  Ανδρέα Βγενόπουλο.

          Πρόσφατα, η εισαγγελική λειτουργός μετά  από πολύμηνη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα και  έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.

Όμως, μετά την αρχειοθέτηση της επίμαχης δικογραφίας ακολούθησαν αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και του υπουργού Δικαιοσύνης της Μεγαλονήσου.

Οι κυπριακές αναφορές   προκάλεσαν την παρέμβαση της κυρίας Θάνου, η οποία θα  ερευνήσει  γιατί η  υπόθεση-δικογραφία  για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, λόγω της φύσης της, δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ή στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι είναι αρμόδιοι για τη διερεύνηση συναφών αδικημάτων.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης