Αντιδράσεις για την μεταφορά των μεταναστών στο ανενεργό στρατόπεδο Λιόση

Αντιδράσεις για την μεταφορά των μεταναστών στο ανενεργό στρατόπεδο Λιόση

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμηνύουν ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για μόνιμη εγκατάσταση και απειλούν με κινητοποιήσεις 

Αντιδράσεις για την μεταφορά των μεταναστών στο ανενεργό στρατόπεδο Λιόση
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου στο ανενεργό στρατόπεδο Λιόση στον οικισμό Γεννηματά στην περιοχή Άνω Λιόσια, με σκοπό να εγκατασταθούν εκεί 1.000 μετανάστες για την αποσυμφόρηση των κεντρικών πλατειών της Αθήνας. 

Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2015 είχε γίνει γνωστή η είδηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης  Μουζάλας, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενέταξε το ανενεργό στρατόπεδο στην δικαιοδοσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να διαμορφωθεί κατάλληλα ο  χώρος για τους μετανάστες.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή την αντίρρηση τους για την εγκατάσταση προσφύγων,  τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να αποτελέσει κατάλληλο μέρος για τη φιλοξενία τους, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως η χωματερή και η υψηλή  παραβατικότητα της περιοχής. 

Το απόγευμα της Τετάρτης οι κάτοικοι του οικισμού μαζί με παράγοντες της περιοχής πραγματοποίησαν συμβούλιο στο οποίο αποφάσισαν κινητοποιήσεις και διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση των έργων, «για να για να μην μετατραπεί η περιοχή τους σε μια νέα Αμυγδαλέζα».   

Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Φυλής, στο οποίο θα συμμετάσχουν και κάτοικοι από τον οικισμό του Γεννηματά, για να συζητηθεί εκ νέου το θέμα της εγκατάστασης των μεταναστών στην περιοχή. 

Πάντως, τα μηχανήματα του στρατού που μετέβησαν πριν από δυο ημέρες στο ανενεργό στρατόπεδο Λιόση, καθάρισαν το χώρο προκειμένου να στηθούν τα κοντέινερ που θα φιλοξενήσουν τους μετανάστες.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος εξέφρασε άγνοια για το θέμα. Τη διαβεβαίωση ότι θα δώσει αγώνα για να μην εγκατασταθούν μετανάστες στην περιοχή,  εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Καμπόλης, τονίζοντας ότι τόσο ο δήμος όσο και η δημοτική αστυνομία δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση των εργασιών.

Τέλος, ο πρώην δήμαρχος της Φυλής, Δημήτρης Μπουραϊμης, δήλωσε στο protothema.gr ότι προτείνει τις θερινές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, ως λύση, για την εγκατάσταση των προσφύγων. 

«Υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις και κατάλληλες υποδομές προκειμένου να φιλοξενηθούν οι μετανάστες. Στο στρατόπεδο Λιόση δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την εγκατάσταση χιλίων προσφύγων, καθώς γνωρίζουμε ότι η αρχική φιλοξενία θα οδηγήσει με μόνιμη εγκατάσταση, τύπου Αμυγδαλέζας», είπε και πρόσθεσε: «Επίσης, πρέπει κάποτε να τελειώσει η χωροταξική στοχοποίηση της περιοχής. Ούτε μπορούμε να τα δεχόμαστε όλα αρκεί να δώσει η κυβέρνηση χρήματα, όπως ακούστηκε ότι ενδέχεται να δοθούν 1000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που προορίζεται να εγκατασταθεί σε ένα οργανωμένο χώρο».

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα doxthi.gr





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης