Ακιντζί: «Η αλλαγή στην Κύπρο βρίσκεται προ των πυλών»

Ακιντζί: «Η αλλαγή στην Κύπρο βρίσκεται προ των πυλών»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει ο κόσμος, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, γιατί πρώτα θα δώσουν την έγκρισή τους οι ηγέτες και μετά θα προτείνουν τη λύση στους πολίτες

Ακιντζί: «Η αλλαγή στην Κύπρο βρίσκεται προ των πυλών»
Προ των πυλών είναι η αλλαγή, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν επιχειρηματικοί σύνδεσμοι στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι με την ειρήνη και τη σταθερότητα θα υπάρξει μεγάλη οικονομική άνοδος στην Κύπρο.

Ο κ. Ακιντζί ανάφερε ότι «η αλλαγή είναι προ των πυλών». Η Κύπρος αλλάζει πρόσθεσε και τώρα οι πολίτες έχουν αρχίσει να πιστεύουν στην αλλαγή. Αναγνώρισε ότι στο παρελθόν υπήρξαν αποτυχίες, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτή τη φορά ο κόσμος πιστεύει στη διαδικασία.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι την τελική απόφαση θα τη λάβει ο κόσμος, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί πρώτα θα δώσουν την έγκρισή τους οι ηγέτες και μετά θα προτείνουν τη λύση στους πολίτες. Ανέφερε ακόμη ότι μαζί με την αλλαγή θα υπάρξουν κάποιοι «πόνοι», προσθέτοντας ότι αυτοί θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Η αλλαγή θα υπόσχεται ένα νέο μέλλον και τις δύο κοινότητες, ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε.

Ως ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, είπε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, αλλά ότι την ίδια ώρα «θα πρέπει να γνωρίζουμε πως πρέπει να σεβαστούμε και τα δικαιώματα της άλλης κοινότητας. Θα αναμένω το ίδιο και από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.
Πρόσθεσε επίσης ότι αποφεύγονται τα παιχνίδια απόδοσης ευθυνών και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να τα αποφεύγει. «Οι δύο κοινότητες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια δομή διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η λύση θα είναι σε αυτό το πλαίσιο.

Κλείσιμο
Η ομόσπονδη Κύπρος θα είναι εντός ΕΕ, είπε, υπογραμμίζοντας ότι η εναρμόνιση θα πρέπει να αρχίσει νωρίς για τους Τουρκοκύπριους .
«Με την ειρήνη και τη σταθερότητα θα επέλθει οικονομική έκρηξη στην Κύπρο», ανέφερε ο κ. Ακιντζί.

Πρόσθεσε ότι τα συστήματα ηλεκτρισμού των δύο πλευρών θα επανασυνδεθούν σύντομα και ευχήθηκε το ίδιο για την τηλεφωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης